ALERTĂ! – Pesta porcină a intrat și în județul Giurgiu!

Când măsurile luate de Prefectura Județului Giurgiu și de DSVSA Giurgiu se limitează în realitate la ”Doamne ajută!” și ”Doamne ferește”, din partea Prefecturii Giurgiu, și la concedii de odihnă sau medicale ale directorilor DSVSA, rezultatul nu poate fi decât dezastrul. Putem chiar discuta fie despre rea credință, puțin probabil să existe așa ceva, fie despre incompetență crasă și nepăsare criminală!
Așa cum mă așteptam, din păcate, după ce am urmărit conferința de presă organizată de Prefectura Giurgiu la jumătatea lunii August, pesta porcină a intrat și în județul Giurgiu având deocamdată doar un singur focar confirmat în comuna Călugăreni, sat Brăniștari. Deocamdată este vorba despre o singură gospodărie care este afectată însă este de la sine înțeles în urma unui simplu exercițiu de logică, că virusul va câștiga rapid teren în județ.
Discutăm aici despre o nepăsare dureroasă pentru giurgiuveni. Măsurile pe care Prefectura le-a anunțat au fost, chiar și la nivel declarativ, superficiale iar faptic cu siguranță nu s-a făcut nici măcar jumătate din ceea ce s-a anunțat. Pare că singura măsură luată, una care aproape a și fost oficial anunțată, a fost… ”Doamne ferește!”, din păcate o măsură absolut insuficientă însă absolut relevantă pentru nivelul de profesionalism cu care Prefectura Giurgiu a tratat această amenințare asupra județului. Exercițiile de imagine cu o armată de vorbitori la o conferință de presă, cu transmiterea de comunicate seci prin care Prefectura anunța chiar ieri, de exemplu, că Giurgiu nu este afectat de pesta porcină, sunt la fel de ineficiente în această situație precum ”Doamne ajută!” și ”Doamne ferește!”.
Incompetența, iresponsabilitatea și indolența transpiră din felul în care Prefectura Giurgiu și DSVSA au tratat această problemă.
Demisii sau demiteri sunt necesare! Incompetența nu mai este o chestiune care să poată fi băgată sub preșul unui partid, nu când vă jucați cu sursa de existență a gospodarilor giurgiuveni.

Ciprian Danciu

Giurgiu, pesta porcina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *