Alexandru Vladu… stimabile, mai bine taceai!

ALDE Giurgiu a sustinut o conferinta de presa la sfarsitul saptamanii trecute. In general nu le urmaresc, in mod particular pe aceasta am evitat-o datorita prezentei lui Alexandru Vladu, o persoana greu de urmarit si asta nu datorita vreunui vocabular ”tras din zeci de biblioteci” ci dimpotriva, un politician de multe ori incoerent in discurs, cu o fuga de idei mai ceva decat fuga lui Gigi Stefan dupa functii, un discurs care prezinta pe alocuri urme de greseli in vorbire oarecumva specifice multor ministri din actualul Guvern, daca ma intelegeti…
Dar nu despre asta este vorba aici ci despre declaratia facuta de Vladu in conferinta de presa mentionata. O declaratie menita a-l sprijini pe Oprisan, ”sefu’ la inspectorii dă şcoale”(pentru a folosi o exprimare in ton cu nivelul invatamantului giurgiuvean). Iata ce spune Vladu, din cate am inteles din ziarul Opinia Giurgiuveanului:

“Problema invatamantului nu este de azi sau de ieri… S-a cerut sa cada capete si asta s-a intamplat… Cand o sa intelegem ca un singur om nu poate influenta starea invatamantului?
Cred ca vinovatii trebuie cautati in alta parte – in sistemul de invatamant care se degradeaza continuu de ani buni, un sistem care pierde constant din calitate.
Cum poate sa creada cineva ca un om de la nivel local poate influenta in vreun fel starea invatamantului din scolile judetului?”

Sa ne aplecam asupra declaratiei domnului Vladu, cel ce in 2016 avea pretentia de a fi primar. Spune domnul Vladu:” Problema invatamantului nu este de azi sau de ieri… S-a cerut sa cada capete si asta s-a intamplat…”. Daca sunteti asa dezamagit de invatamant, vorbiti, domnule Vladu, cu Toma Petcu sa sustina motiunea de cenzura a PNL! Stimabile, ati uitat cumva ca ALDE este LA GUVERNARE alaturi de PSD? Sau va amintiti ca sunteti la guvernare doar cand mai dati/primiti o sinecura prin ministerul Energiei, minister pe care l-ati condus si il conduceti la fel de deplorabil precum este tot Guvernul PSD-ALDE? Ati uitat, de exemplu, de numitul semianalfabet Pop Liviu Marian pe care SI ALDE l-a sustinut spre a deveni ministrul Educatiei? Nu va este putina rusine sa va exprimati asupra ”problemei invatamantului”?
Mai spune domnul Vladu:”Cand o sa intelegem ca un singur om nu poate influenta starea invatamantului?” si ” Cum poate sa creada cineva ca un om de la nivel local poate influenta in vreun fel starea invatamantului din scolile judetului?”. Domnule Vladu, revenim la obrazul care ar trebui sa vi se inroseasca mai ceva decat trandafirii siglei PSD! Pai nu coalitia PSD-ALDE a reaplicat la nivel national politizarea invatamantului, politizarea sistemelor de ocupare a functiilor de conducere de la nivel de directori si directori adjuncti ai unitatilor de invatamant pana la cel mai inalt nivel al Inspectoratelor Scolare? Ati uitat, repet, ca sunteti la guvernare, ca aveti un deputat ALDE Giurgiu care ar fi putut macar sa incerce sa schimbe ceva? Ca aveti, voi-ALDE Giurgiu, ”linie directa” la Tariceanu pentru a impinge si reforme solide in invatamant? Sau folositi linia doar pentru, cum spuneam, cate o sinecura la Energie?
Si… parca pentru a ”pune capac”, mai spune domnul Vladu:” Cred ca vinovatii trebuie cautati in alta parte – in sistemul de invatamant care se degradeaza continuu de ani buni, un sistem care pierde constant din calitate.” Pai asa este, aveti dreptate dar de ce nu o intrebati pe doamna Andronescu despre degradare ca de la ea a inceput sfarsitul educatiei, este colega dumneavoastra de la PSD, partidul impreuna cu care SUNTETI LA GUVERNARE, doamnelor si domnilor din ALDE Giurgiu!
Iata cum pot concluziona ca Alexandru Vladu mai bine tacea sau ramanea la probleme de administratie locala pentru ca pe acest subiect, desi incoerent, macar este simpatic, haios in felul sau…

Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *