Badalau se pierde-ntre minciuna, ridicol si agramatism.

Nu stiu de ce, senatorul PSD Niculae Badalau se incapataneaza sa iasa in fata parca intr-o eterna tentativa de a se expune ridicolului.
Recent, senatorul PSD a sustinut o conferinta de presa, un alt trist, gandindu-ne ca este si ministru, spectacol al agramatismului si minciunii.

Senatorul a facut o serie de afirmatii care mai de care mai politicianiste dar unele mirosind a disperare, o disperare generata de teama, o teama generata de perspectiva pierderii ciolanului si a intoarcerii in nimicul politic caruia asemenea specimene apartin pe vecie.
Ma voi apleca asupra a 3 puncte ale declaratiilor lui Badalau, urmand sa tratez “situatia Beretta” si declaratiile referitoare la Politia Romana intr-un articol mult mai amplu.

Primul punct este acela al parerii lui Badalau vis a vis de Motiunea de Cenzura pe care PNL, spre disperarea baronului de Giurgiu, hotul condamnat Badalau, o va depune. Badalau spune ca nu va trece. Eu am parere ca este posibil ca Badalau sa aiba dreptate. Nu de alta insa am convingerea ca si la PRO Romania si la ALDE sunt oameni de aceeasi calitate morala indoielnica ca cei de la PSD, oameni al caror vot poate fi cumparat de baronii PSD pe sume derizorii, oameni care nu inteleg ca Motiunea de Cenzura nu are menirea de a aduce pe cineva la putere ci are ca scop primordial si esential acela de a darama un guvern hot, iresponsabil si incompetent pentru a proteja Romania de PSD. Dar, domnule senator fost “Ficatel”, fost si actual senator “Saci de grau” si actual senator “Beretta”, sa ne vorbesti despre Ludovic Orban in termeni de “Sica Mandolina” este pentru noi, liberalii, o reala placere. Ludovic Orban mai canta la chitara iar asta este un “defect”, SINGURUL “defect” pe care i-l atribuie unul care umbla cu lautarii prin curte ca sa-i ”zica” la ureche “una dulce despre diaspora”. Pe de alta parte, domnule Badalau, spui ca ar trebui sa ”ne fereasca Dumnezeu” sa vina opozitia la guvernare. Domnule Badalau, uite ca iar cred ca ai dreptate doar ca eu consider ca prin acel ”sa NE” te referi la ceata de PSD-isti si ALDE-isti(ramasi alaturi de PSD in aparatul de stat). Daca la acel ”sa NE fereasca” te referi, ai dreptate pentru ca nu veti mai putea spolia bugetul Romaniei in defavoarea proiectelor de infrastructura mare, in favoarea inflatiei, in defavoarea nivelului de trai al romanilor. Mentinand linia, Badalau sustine ca PNL nu are cu cine sa guverneze, din punct de vedere al calitatii resursei umane. Apoi, asta venind din partea unui agramat condamnat pentru o ”gainarie”, venind ca o ”analiza” facuta de un ministru care, asa cum presa ne prezenta, se pare ca invarte Transgaz spre satisfactia rusilor, venind de la un ministru PSD care se pare ca feliaza parcele din Transelectrica si din industria autohtona de armament spre a le servi propriilor interese, pentru noi, liberalii, iar este un compliment. Este un compliment mai ales in conditiile in care PSD a schimbat nu mai putin de 80 de ministri in nici 3 ani. ”Prosti dar multi”, domnule Badalau, ”prosti dar multi”. Si eu spun ca sunteti ”multi dar prosti”, domnule Badalau, ”multi dar prosti”. Si cu tristete pentru Romania folosesc citatele din opera lui Negruzzi, opera care, judecand prin prisma cruntului agramatism de care dai dovada, probabil nu v-a atins vreodata buricele degetelor.

Ne mai spune domnul Badalau ca PSD s-a descurcat si se descurca bine ”pe parte sociala”. Au marit pensii si salarii, au crescut nivelul de trai. Eu cred ca domnul Badalau prefera ”specialisti in finante” pentru care banii sunt ”fara numar” dar nu pot sa nu ii reamintesc, in aceste conditii, ca dupa absolut nicio norma cresterea inflatiei nu este un semn de bunastare, Romania avand nu doar al doilea an in care se afla pe primul loc in UE la cresterea inflatiei dar 2019 este primul an in care la capitolul nivel de trai ne depaseste Bulgaria, Romania ajungand ultima tara din UE. Acestea sunt criteriile de performanta pe care un agramat, intamplator ministru, le foloseste in ”analizele” sale?

Dar daca domnul Badalau se refera la bunastarea sa si a apropiatilor sai, romani si ei, putem spune ca ”bunastarea romanilor” nu doar a crescut insa este o prioritate pentru PSD in conditiile in care romanul Badalau si apropiatii sai, romani si ei, se infrupta cu nesat, constant si nestingheriti, din bugetele locale sau din bugetul de stat, asa cum reiese din alte diverse articole de presa care ne arata cum Badalau si Marian Mina atribuie contracte apropiatilor lor. Altfel, domnule Badalau, bunastarea romanilor nu reiese nici din costul cosului zilnic si nici din vreo analiza serioasa.
Tupeul maxim este atins cand Badalau reproseaza opozitiei ca nu a semnat ”Pactul pentru bunastarea romanilor” initiat de PSD. Domnule Badalau, un lucru trebuie sa intelegeti, pentru bunastarea romanilor, dumneavoastra, neamurile dumneavoastra, aghiotantii si ciracii dumneavoastra, cei ca dumneavoastra trebuie sa faceti un singur lucru: sa dispareti din viata politica a acestei tari pe care ati distrus-o! Sa dispareti din administratie, sa dispareti din Guvern, sa nu mai existe nici urma de voi in politica din Romania. Abia dupa aceea putem discuta in mod real despre sansa romanilor la o viata mai buna.

Ciprian Danciu Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *