Blat între PSD și Plus în județul Giurgiu – Săbăreni

Oamenii noi în politică, aflați sub „icoana Sfântului Cioloș”, fac în Giurgiu jocurile PSD. De nenumărate ori am spus-o, am impresia deloc vagă că unii din USR – Plus își doresc efectiv ca PSD să câștige aceste alegeri. Nu pot să spun și de ce, dar pot doar să presupun că blatul despre care veți citi mai jos este generalizat la nivelul întregii țări.

Comuna Săbăreni este o comună care, sub conducerea liberalului Iosif Viorel, a prosperat în ciuda tuturor piedicilor pe care administrația județeană a PSD, pe de-o parte, și guvernările PSD, pe de altă parte, i le-au pus. Plus este un partid care ar trebui să aibă ca inamic principal PSD.

Domnul Bălăjel Gabriel este președintele filialei județene a Plus la Giurgiu, lucru care nu îl oprește din a-și face un inamic politic, strict din Partidul Național Liberal, fără a aduce nici măcar o critică PSD-ului giurgiuvean și concentrându-se pe înfierarea primarului liberal, Iosif Viorel. Am încercat să găsesc o explicație rezonabilă. În activitatea primarului Iosif Viorel nu am reușit să identific elemente care să justifice criticile pe care le primește, deoarece, așa cum spuneam, Iosif Viorel este unul dintre primarii cu care Partidul Național Liberal are toate motivele să se mândrească. Am căutat deci alte posibile explicații și le-am găsit. Plus nu are un candidat propriu pentru primaria comunei Săbăreni, iar în această logică se presupune că, la nivel de organizație, membrii Plus Giurgiu sunt satisfăcuți de administrația liberală. Acesta este mesajul politic pe care lipsa unei candidaturi îl dă. Candidatul PSD este doamna Petrache Marieta, al cărei fiu, domnul Petrache Daniel, este, culmea, secretarul general al partidului Plus la Giurgiu.

Încerc să-mi imaginez cum ar arăta o discuție politică în familie, între mama – candidat PSD și fiul – secretar general al Plus – într-o duminică la un grătar dacă, atât mama, cât și fiul, sunt loiali politicilor fiecăruia dintre partide. Este greu de imaginat o asemenea discuție, ceea ce arată, pe lângă multe altele, nu doar că pacea domnește în relațiile dintre Plus și PSD la Giurgiu, ci explică și atacurile Plus la adresa primarului liberal.
Cam așa arată un blat între oamenii noi de la Plus și „ciuma roșie” de la PSD.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *