Campanie mincinoasă și mascată

Lupta pentru președinția Consiliului Județean Giurgiu este cumva încheiată, iar marele pierzător al acestei bătălii electorale este domnul Marian Mina, actualul președinte al Consiliului Județean Giurgiu. Înțeleg că îi este greu să-și recunoască înfrângerea, dar mai înțeleg și că asumarea realizării unor proiecte trebuie să mențină limitele adevărului.
Încă din momentul în care a fost desemnat candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Giurgiu, domnul Dumitru Beianu a susținut în mod constant că nu consideră oportun a se lăuda cu realizările din mandatul său, deoarece crede că cel mai bine este să discutăm despre proiectele viitoare, despre ceea ce județul nostru are nevoie să se întâmple în viitor. Un alt motiv este acela că unora dintre proiecte nu li se poate atribui un nume „în calitate de cititor”, deoarece desfășurarea acestor proiecte depășește durata unui singur mandat și există proiecte care nu s-ar fi putut realiza fără eforturile fiecăruia dintre cei trei președinți ai Consiliului Județean Giurgiu din ultimii doisprezece ani.
Președintele Consiliului Județean în funcție, domnul Marian Mina, a considerat oportun a înțesa județul cu pancarte, probabil executate pe banii Consiliului Județean, prin care „își lipește” numele de anumite proiecte. Un exemplu este drumul județean 151E, a cărui modernizare a început în 2009 și s-a finalizat în mandatul domnului Vasile Mustățea, 2012 – 2016. De la finalizare, poate singura realizare a Consiliului Județean condus de președintele Marian Mina în privința acestui drum a fost transformarea lui într-o savană prin bălăriile care au crescut de-a lungul lui. În ciuda acestei situații, nici acest drum județean nu a scăpat de a fi „victima” reclamei politice mascate făcute pe banii Consiliului Județean prin pancartele laudative aplicate drumurilor.
Aflat în disperare de cauză, conștient fiind că a pierdut deja alegerile, domnul Marian Mina face eforturi să contabilizeze merite care nu-i aparțin, iar dacă domnia sa spunea că răspunsul la întrebarea „Cine minte în această dispută?” îl vor da alegătorii, eu spun că mai importante sunt răspunsurile la întrebările următoare: „Dacă vă asumați merite care nu vă aparțin, ce merite aveți până la urmă, domnule Mina?” și „Care dintre candidați este mai credibil, mai profesionist, mai orientat spre absorbția de fonduri europene, mai dornic și capabil să dezvolte județul?”

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *