Ce mai caută în funcție prefectul Nina Crişu?

Fiind ocupat cu altele, eram foarte aproape de a scăpa din vedere o ştire, una dintre puținele ŞTIRI ale ultimelor săptămâni la nivel local. O ştire care s-ar fi încadrat la capitolul ”breaking news local” însă care, din motive pe care nu le înțeleg, parcă nici nu a existat, altflel bănuiesc că lumea, atât cea politică cât şi societatea, ar fi vorbit suficient de mult şi în termeni suficient de duri astfel încât să afle până şi cei mai puțin atenți.
Publicația Jurnal Giurgiuvean a făcut lumină în situația controlului efectuat la Prefectura Giurgiu ce a vizat activitatea Ninei Crişu, prefect al județului Giurgiu. O ştire puțin mai veche, din data de 22 Aprilie, dar nu lipsită de actulitate.
De luni de zile preşedintele PNL Giurgiu, Marin Anton, spune în conferințele de presă că prefectul județului Giurgiu se află într-o posibilă stare de incompatibilitate, că la Prefectura Giurgiu prefectul Crişu comite posibile ilegalități grave, că prefectul Crişu are obligația legală de a fi apolitic (indiferent de ceea ce zicea Paul Stănescu despre viitoare posibile modificări, azi, acum, legea asta-i cere)

“Stimate domnule director, urmare a sesizărilor înregistrate la Corpul de Control al Primului ministru al României (…) vă comunicăm că, instituția noastră a efectuat verificări documentare cu privire la activitatea desfășurată de Instituția Prefectului Județul – Giurgiu constatându-se, prin nota de informare nr. 1085/20/21. 12.2017 nereguli în ceea ce privește respectarea dispozițiilor legale privind activitatea comisiilor de control constituite prin ordinul prefectului , nerespectarea dispozițiilor legale cu privire la funcționarea /utilizarea parcului auto al Instituției prefectului – județul Giurgiu precum și nedeclararea conform legii a veniturilor obținute de reprezentantul societății civile în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Giurgiu astfel cum se reclamă. Nota de informare întocmită de Corpul de control al primului ministrului României a fost transmis spre competentă valorificare Ministerului de Interne și Agenției Naționale de Integritate.”

În condițiile în care Corpul de Control al Primului Ministru, instituția statului condusă de partidul căruia îi este loială, face publice astfel de concluzii, minimul bun simț ar fi dictat prezentarea demisiei. Doamna Crişu este încă în funcție. Că doamna Crişu consideră că este(cum spunea?)”sub demnitatea” ei să-i raspundă lui Marin Anton, o pun pe seama unei posibile indicații primite de la Bădălău. Dar ce să înțelegem din faptul că doamna Crişu ignoră nişte concluzii dure trase chiar de Corpul de Control al Primului Ministru? Cumva este ”sub demnitatea” domniei sale să se raporteze la… Guvern? O înțeleg, este sub demnitatea oricui să accepte că Dăncilă este şefa Guvernului României. Că nu doreşte să plece decât cu ”şuturi în fund”? Asta ar ține tot de demnitate dar… mai mult de lipsa ei decât de vreo limită impusă de ea.
Deci, de ce încă este prefect doamna Crişu? Ce mai caută în funcție după constatarea unor grave abateri şi incompatibilități?

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *