Clejanu Lucian, sau când prostia capătă proporții biblice

Partidul Social Democrat a intrat în bătălia electorală cu ceea ce ar putea fi numit „Mântuitorul de la Vedea”.
Clejanu Lucian este candidatul PSD pentru primăria comunei Vedea, aparte de problemele de integritate cu iz penal care se încadrează și în categoria infracțiunii de fals și uz de fals.
Mântuitorul Iisus a transformat, într-un exercițiu de credință în Dumnezeu și de bunătate față de oameni, apa în vin. Despre asta a rămas scris în sfânta Biblie. La Vedea prostia candidatului PSD pentru primăria comunei capătă cumva proporții biblice, iar despre asta rămâne scris într-o adresă–comandă a primăriei Vedea către o unitate hotelieră.
În 2015, echipa locală de pompieri voluntari a avut o deplasare. În calitate de secretar al primăriei, domnul Clejanu Lucian s-a ocupat de organizarea deplasării, asta incluzând contactarea unei unități hoteliere în vederea asigurării cazării și a meselor pentru un număr de 21 de persoane.
Prin adresa-comandă numărul 2789/03.08.2015, secretarul primăriei, Clejanu Lucian, roagă unitatea hotelieră să asigure cazarea și pensiunea pentru un număr de 21 de persoane, în condițiile in care doar 10 concurau, pentru o perioadă de trei zile. Printre altele, secretarul Clejanu Lucian solicită să i se asigure douăzeci de sticle de apă minerală și două sute de sticle de bere la cinci sute de mililitri, menționând în documentul oficial cu referire la cele două sute de sticle de bere, atenție, „Vă rugăm să nu fie incluse pe factură sub această denumire!”.
Iată cum Clejanu Lucian reușește în zilele noastre performanța de a transforma berea în orice altă băutură sau serviciu, solicitând unui agent economic să-i factureze două sute de sticle de bere sub o altă denumire de serviciu sau produs. Practic, secretarul primăriei solicită în mod expres unui agent economic să încalce legea. Se pare că domnul Clejanu Lucian are un deosebit apetit pentru practica falsului și a uzului de fals.
Aparte de ridicolul situației, ridicol generat de insistența cu care Clejanu cere transformarea berii într-o altă băutură, precum Iisus a transformat apa în vin, mai există o altă situație ridicolă. Domnul Clejanu a dorit, probabil, ascunderea băuturilor alcoolice din factură. A solicitat ca berea să nu fie facturată ca atare, dar nu a specificat cum și-ar fi dorit să fie facturată, lucru care ar fi putut fi interpretat de agentul economic într-un mod diferit, acesta putând înțelege că berea trebuie facturată ca vin sau whiskey.
Da, asta înseamnă ca prostia să capete proporții biblice.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *