Comuna Săbăreni devine punct de legătură între județul Giurgiu și Capitală.

Cel de-al treilea drum radial din proiectul Orbital București presupune unirea județului Giurgiu cu Sectorul 6 al Capitalei. Potrivit planurilor inițiale, noua arteră ar trebui să conecteze Bucureștiul cu A0 prin strada Drumul Săbăreni din cartierul Giulești. Traiectul de aproximativ 10 kilometri, prevăzut pentru Drumul Radial 3 Giulești Expres, pornește din comuna Săbăreni din Județul Giurgiu, din drumul județean 602.

Artera intră în județul Ilfov prin comuna Dragomirești Vale și traversează Centura Capitalei la Nord de groapa de gunoi de la Chiajna. Joncțiunea cu Sectorul 6 este prevăzută la intersecția străzii Drumul Săbăreni cu strada Sculptorilor.

Drumul expres care va prelua traficul rutier, în special cel de marfă, și va oferi posibilitatea înființării unui transport public pe bandă dedicată pentru dezvoltările ulterioare, va constitui cu siguranță o nouă oportunitate importantă de continuare a dezvoltării comunei conduse de primarul Iosif Viorel.

În prezent, se lucrează la procedura pentru atribuirea studiului de fezabilitate care va include și calculele privind exproprierile. După modelul DR 1 Vest Expres, pe lângă acest studiu, licitația ar putea să includă și elaborarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire dar și obținerea autorizației de construire.

Potrivit Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București(ADIZMB), drumurile radiale din cadrul proiectului Orbital București însumează o lungime totală de 96.43 km și au un cost estimat de 703.470.000 de euro cu TVA. Proiectul urmează să fie finanțat din fonduri externe nerambursabile și ar trebui finalizat până în 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *