Consilier Județean PNL:”Domnule Mina, trebuie să-ți dai demisia!”

Povestea drumului județean din comuna Ogrezeni părea să se fi încheiat odată cu neașteptata reacție a președintelui CJ Giurgiu, Marian Mina, care, după multe încercări ale consilierului județean PNL, Marius Nicusor Iacob, de a-l convinge să termine ceea ce începuse în Ogrezeni, părea să se fi hotărât să nu mai pedepsească locuitorii comunei obligându-i nu doar să circule pe o secțiune a unui drum județean care arată mai de grabă a teren agricol ci și să se expună pericolului pe care praful ridicat îl generează.

În data de 27 Martie, Marian Mina îl suna pe consilierul liberal Nicușor Iacob să îl informeze că au fost reluate lucrările. „Nicusor, am început asfaltarea la Ogrezeni, ești multumit acum?”, l-a întrebat președintele CJ Giurgiu pe consilierul județean care nu a ratat nicio ocazie de a-i atrage atenția asupra problemei cu care se confruntau ogrezenenii. Desigur, Iacob, după „luptele seculare” purtate pe această temă, s-a declarat mulțumit și a tinut să mentioneze că ar fi bine dacă s-ar lucra cu rapiditate mai ales pentru că praful este o mare problemă. Discutie încheiată, problemă aparent rezolvată.

Minunea, însă, nu a durat decât câteva zile, poate o săptămână. De ce? Doar domnul Mina știe asta iar explicații consilierului liberal refuză să ofere nefiind la fel de grăbit acum să răspundă la telefon precum a fost grăbit să anunțe triumfal reluarea lucrărilor.

Consilierul PNL a relatat cele întâmplate intr-o postare pe facebook pe care o redau integral mai jos.

Pt. ca m-au intrebat mai multi cetateni din Ogrezeni si pt. ca asfaltarea la DJ a fost sistata de o saptamana si ceva, redau mai jos demersurile pe care le-am facut in acest sens in calitate de consilier judetean:
– vineri, 3 aprilie, l-am contactat pe presedintele CJ, Mina. Nu a raspuns si nu m-a cautat inapoi.
– luni, 6 aprilie, am avut sedinta de indata, desfasurata in sistem online si am cerut suplimentarea ordinii de zi cu explicatii pe acest subiect si solicitarea o puteti vedea mai jos. Raspunsul primit de la secretariat e, de asemenea, afisat mai jos.
”Va rog sa consemnati ca doresc suplimentarea ordinii de zi cu inca un punct, la diverse – dar tot in contextul acesta urgent al pandemiei – in care sa primesc explicatii de la domnul presedinte, sau cine va prezida sedinta, legate de sistarea asfaltarii DJ-ului ce traverseaza comuna Ogrezeni! Asa cum am tot spus si, mai ales in aceasta perioada de pandemie, praful ce se degaja in curtile oamenilor reprezinta un mare risc si un pericol real la adresa sanatatii cetatenilor din Ogrezeni! Asadar, de ce s-a sistat asfaltarea? Cand urmeaza a fi reluata? Oamenii sunt intoxicati, zi de zi, de acest praf degajat si nu pot sa-si aeriseasca nici locuintele! Este o situatie incredibila de care, observ, nu-i pasa nimanui! De unde atata iresponsabilitate!?!Stiu ca beneficiarul real si final al profitului obtinut in cadrul contractului de asfaltare este firma domnului Badalau, presedintele dumneavoastra politic, va rog sa nu va mai pititi dupa deget! Dar insist sa-l obligati, institutional, sa reia cat mai urgent asfaltarea! Sa ude permanent acest drum pana se asfalteaza in totalitate si sa se reia cat mai urgent asfaltarea!”

Marius Nicusor Iacob.
”Buna ziua! In conformitate cu prevederile art.179 alin.(3), sedintele de indata se tin doar in caz de forta majora si de maxima urgenta. Data fiind aceasta prevedere nu exista posibilitatea legala de a suplimenta ordinea de zi cu un nou punct ”Diverse”, interpelarile dumneavostra putând fi facute doar pe punctele inscrise pe ordinea de zi. Va asiguram ca la prima sedinta ordinara/extraordinara, care permite legal includerea punctului ”Diverse” pe ordinea de zi, solicitarea dvs. va fi analizata si discutata conform procedurilor legale in vigoare. ”
Cu stima,

Secretar general al judetului
– ieri, 7 aprilie, l-am sunat, din nou, pe presedintele Mina si, din nou, nu mi-a raspuns.
– tot ieri, am sunat-o pe doamna Toma, director investitii in CJ, si mi-a spus ca va fi reluata asfaltarea foarte curand. I-am reprosat ca drumul, de cand s-a sistat asfaltarea, nu a fost udat deloc si asta e o mare bataie de joc a constructorului la adresa cetatenilor. Mi-a raspuns ca nu stia de acest lucru si ca de astazi va solicita constructorului sa faca acest lucru.

Ps. Domnule Mina, daca stii sa ma suni doar atunci cand vrei sa te lauzi ca ai inceput o amarata de asfaltare iar cand lucrurile se poticnesc te pitesti, inseamna ca trebuie sa-ti dai demisia!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *