Cseke Attila către prefecturi:”sprijiniți Consiliile Județene în procesul de identificare și stabilire a traseelor cicloturistice.”

Unul dintre obiectivele de investiții ale Consiliului Județean Giurgiu este și acela al realizării de trasee cicloturistice, obiectiv care a fost pentru o perioadă subiect de critici mult prea puțin și slab argumentate.

Planul Național de Redresare și Reziliență are și o componentă prin care alocă sume importante Consiliilor Județene pentru realizarea de piste pentru biciclete, Componenta 11. ”Turism și cultură” a PNRR fiind un mijloc de a atrage în județ sume importante.

În urmă cu puțin peste o săptămână Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a simțit nevoia de a se adresa unui număr de 12 Instituții ale Prefectului din țară printre care și Prefectura Giurgiu pentru a le solicita să ofere sprijin Consiliilor Județene prin lnstituția Prefectului și serviciile deconcentrate în procesul de identificare și stabilire a traseelor cicloturistice.

În adresa trimisă celor 12 prefecturi ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, explică succint prefecților cine coordonează la nivel național acest demers și de ce aceste trasee trebuie realizate.

Date fiind unele ”întâmplări azi stinse” din Județul Giurgiu și unele declarații din spațiul public aș putea specula pe marginea  unor întrebări precum: ”De ce ministrul Dezvoltării a ales și Giurgiu pentru a solicita ca Prefectura să sprijine Consiliul Județean?”. Nu am să o fac deoarece, cum spuneam… întâmplările cu pricina azi ”sunt istorie”.

 Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *