D-ale Giurgiului ”din net”

În ultima vreme am fost chiar foarte ocupat și nu am prea avut timp să mă minunez pe la titlurile presei sau blogurilor giurgiuvene. Azi am făcut un scurt ”tur” printre ele oprindu-mă pe ici, pe colo, asupra titlurilor mai ”moțate”, nu de alta însă am considerat inutil a mă enerva în prima-mi zi cu adevărat liberă după o perioadă încărcată. Ce aflai, așa, mai hazliu?
Iaca aflai, de exemplu, că garoafa-i o floare superbă. Lăudabil gestul tinerilor de la ALDE Giurgiu și, indiferent de denumirea florilor, îi felicit. Nu ei m-au făcut să râd ci felul în care le-a fost acțiunea prezentată. În vreme ce se spune că gusturile nu se discută, mă întreb dacă garoafa-i ”superbă”, ce adjectiv s-ar fi găsit pentru ”bășina porcului” sau… ”floarea Pelican”(una dintre cele mai urât mirositoare flori)? Repet, lăudabil gestul tinerilor, grețoasă lingușeala ”superbei garoafe”.
”Ficățele, zi pe bune: Unde vrei să vinzi anume?” Probabil că sub imperiul acestui slogan senatorul de Bolintin o ține langa cu infrastructura aeroportuară care nu-i aeroport. Ceva de genul ”la Giurgiu aterizează doar roțile, restul aparatului de zbor aterizează la Otopeni”. Aflu din ziarul Jurnal Giurgiuvean că ”Ficățel” a spus pe Facebook că a purtat el discuții, de această dată cu nişte francezi, şi iar construiește infrastructură aeroportuară în județul nostru. Domn’ senator, am două întrebări. ”Vorbeşte bine bolintineză franțuzii ăia?” şi Unde în județ ai tu sau vreun acolit teren de vânzare căruia vrei să-i creşti artificial valoarea?, nu de alta dar vrăjeli ieftine sa le bagi pe grumaz…puilor ălora de găină de la care proveneau… ficățeii. Altfel, Dragnea-ți mai dă palme peste ceafă?
Din Opinia Giurgiu, aflu că ăla micu’ al PNL Giurgiu a dat-o-n ”Minisme”, cu lăutari și altele asemenea. Asta ca asta dar mi-a stat inima la altă treabă, anume că ar fi băut vin cu fanta, mai al dracu’ decât cu pepsi… Domnule Diaconescu, am închis sonorul și am urmărit filmarea. M-am liniștit văzând că a pus apă în vin, domnule, nu fanta, măcar cu atât să mă consolez. Ați făcut mișto (meritat) de ”senatorul năprasnic” dar mie era să-mi produceți un stop cardiac atunci când am citit de… fanta în vin…
I-auzi brâul, trece râul… Între 6 postări „copy-paste”(cu menționarea sursei, așa cum un… profesionist face) reușesc să găsesc și o ”piesă conținut propriu” pe un blog giurgiuvean. Ce să vezi? În încheiere o mențiune la ultimul meu articol și la modul în care am ”colectat dovezile”. Aud că este incalificabil gestul meu de a-mi documenta întâlnirea, despre care, în alte condiții, nu ar fi crezut nici Michiduță, și că am profitat de… sinceritatea subiectului. Apoi… stimabile, incalificabil este să-ți bârfești colegii de partid și pe cei de alianță (de la ALDE) cu unul pe care îl cunoști ca fiind ”dușman de clasă” al partidului tău. Unde mai pui că mai soliciți și respect… păi ce dovadă mai mare de lipsă de caracter? În rest… s-auzim de bine și… să nu uităm cine și, mai ales, CUM ne cunoaște.

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *