Dan Motreanu: CJ Giurgiu va primi de la Guvern banii cheltuiți pentru combaterea COVID-19

Consiliul Județean Giurgiu va primi înapoi de la Guvernul României toți banii cheltuiți pentru combaterea efectelor epidemiei COVID-19 în județul Giurgiu.

Din cei 300 de milioane de euro primiți de la Uniunea Europeană, Guvernul României sprijină finanțarea pentru procurarea de echipamente medicale și echipamente de protecție destinate personalului medical. Consiliul Județean Giurgiu poate achiziționa pentru Spitalul Județean, aflat în rețeaua COVID-19, atât ventilatoare pentru respirație, izolete, laringoscoape, stații de monitorizare a pacienților, injectomate, automatizatoare, cât și măști de protecție, combineazoane, mănuși de protecție, dezinfectanți, precum și alte echipamete destinate personalului medical implicat direct sau indirect în tratamentul bolnavilor infectați cu noul coronavirus.

Cheltuielile realizate cu aceste echipamente (începând cu 1 februarie 2020) sau în curs de realizare de către CJ Giurgiu vor putea fi decontate din fonduri europene cu condiția respectării unor condiții minimale: justificarea costurilor de achiziție, înregistrarea în patrimoniu a echipamentelor medicale și transparența procedurii de achiziție în situații de urgență.

Iată un motiv în plus pentru care CJ Giurgiu, administratorul Spitalului Județean, este dator să prezinte locuitorilor județului, la fel cum a procedat deja Prefectura, toate achizițiile pe care le-a făcut pentru dotarea spitalului și protejarea cadrelor medicale, care duc o luptă neobosită pentru viața bolnavilor.

Acesta nu este o solicitare politică. Ar fi o dovadă de transperență și de bun simț, din respect față de cetățenii județului ai căror bani îi administrați. Altfel, veți demonstra, încă o dată, că singura dumneavoastră politică este cea a bunului plac!

Președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *