Dan Motreanu desemnat raportor pentru Opinia Comisiei de Agricultură din Parlamentul European.

Președintele PNL Giurgiu este unul dintre europarlamentarii români cei mai activi dar și cei mai apreciați la nivelul Parlamentului European.
Cu o activitate stufoasă în Parlamentul European, cu o deosebită preocupare pentru sectorul agricol, preocupare manifestată constant în activitatea lui, europarlamentarul Dan Motreanu a fost recent desemnat raportor pentru Opinia Comisiei de Agricultură din Parlamentul European asupra Noului Plan de Acțiune pentru Economia Circulară.
Iată anunțul făcut de președintele PNL Giurgiu:

Am fost numit raportor pentru Opinia Comisiei de Agricultură din Parlamentul European asupra Noului Plan de Acțiune pentru Economia Circulară. Economia circulară reprezintă un model de producție și consum care presupune reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor pentru a extinde ciclul de viață al produselor.
În prezent, numai 12 % din materialele și resursele secundare sunt reintegrate în economia europeană, ceea ce a determinat Comisia Europeană să propună un nou Plan de acțiune pentru economia circulară.
Iar rolul fermierilor în desenarea economiei viitorului este esențial, având în vedere că resursele planetei sunt din ce în ce mai limitate. Reutilizarea deșeurilor din agricultură, considerate acum nefolositoare, va reduce costurile de producție, va crește profitul agricultorilor și va ajuta, totodată, la ecologizarea fermelor. Regândirea modului în care producem și reciclăm ne va ajuta nu doar să protejăm mai bine mediul, ci va atrage și noi investiții și, implicit, va ajuta la crearea de locuri de muncă.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *