Dan Motreanu (PNL)-Bani europeni pentru crescătorii de porci.

Județul Giurgiu este, din păcate, fruntaș și la capitolul gospodării afectate de PPA (Pesta Porcină Africană). Incompetența prefectului Nina Crişu, incapabilă să ia acum măsuri eficiente, incompetența fostului prefect, Adriana Puțaru, la fel de incapabilă să aplice măsuri eficiente, incompetența conducerii DSVSA Giurgiu, dezinteresul şi incompetența conducerii CJ Giurgiu, dezinteresul şi incompetența manifestate în Ministerul Agriculturii şi de Ministerul Mediului toate perpetuate pe o durată de mai bine de un an în privința acestei probleme fac în aşa fel încât la nivelul județului Giurgiu să avem 182 de focare, dintre care 5 focare exploatații comerciale și 3 focare în exploatații de tip A, și 201 de cazuri la mistreți, cifrele fiind în creștere. Astfel județul Giurgiu înregistrează pentru al doilea an la rând o adevărată tragedie în această privință. Cu un județ condus în integralitate de PSD, cu un Guvern condus de PSD-ALDE, Partidul Național Liberal a făcut și se zbate să facă tot ceea ce se poate pentru a pune capăt acestui coșmar al gospodarilor giurgiuveni. PNL Giurgiu a început cu o campanie de informare la nivelul întregului județ, o campanie care ar fi trebuit să fie desfășurată de autoritățile locale, de DSVSA Giurgiu, de Prefectura Giurgiu, toate conduse de PSD. PNL Giurgiu a distribuit pliante de informare cu privire la măsurile pe care giurgiuvenii trebuie să le ia pentru a-și proteja gospodăriile, a limita răspândirea virusului și a ajuta autoritățile în acțiunile sale de combatere a PPA, dacă autoritățile ar fi făcut totuși ceva pe această linie, altceva în afară de a spera că virusul va pleca de bună voie din județ, iar ceea ce PNL Giurgiu face este poate chiar mai mult decât autoritățile conduse de PSD au făcut până acum.

Partidul Național Liberal nu s-a oprit la a prelua sarcina autorităților în materie de informare a cetățenilor astfel că, prin europarlamentarii săi Dan Motreanu (președintele PNL Giurgiu), Siegfried Mureșan, Mircea Hava și Daniel Buda, PNL a reușit să obțină, prin trei amendamente, alocarea din Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2020 a 80 milioane de euro pentru măsuri privind sprijinirea fermierilor europeni afectați de pesta porcină, inclusiv fermierii din România.

Despre acest lucru europarlamentarul PNL și președinte al PNL Giurgiu, Dan Motreanu, declară:

„În campania electorală am promis fermierilor giurgiuveni că mă voi lupta pentru interesele lor în Parlamentul European și exact asta fac. Împreună cu colegii mei am depus trei amendamente prin care am reușit să obținem alocarea a 80 de milioane de euro. 50 de milioane de euro către Fondul European de Garantare Agricolă bani destinați susținerii fermierilor afectați de PPA. Alte 20 de milioane de euro au fost alocate la solicitarea noastră asigurării controlului bolilor animale. Al treilea amendament propus de noi și aprobat prevede alocarea a 10 milioane de euro către fondul pentru măsuri de urgență privind sănătatea animalelor. Vă reamintesc că anul trecut colegul meu, Siegfried Mureșan, a reușit să obțină 28 de milioane de euro pentru combaterea și eradicarea PPA. La nivelul României sunt peste 1100 de focare de PPA iar la nivelul județului Giurgiu numărul acestora se apropie cu rapiditate de 200 ceea ce reprezintă o adevărată tragedie pentru crescătorii de animale ai județului impactul fiind unul major nu doar asupra crescătorilor ci și asupra populației consumatoare deoarece ineficiența în combaterea PPA a contribuit la scumpiri cu până la 30% la carnea de porc și la preparatele din carne de porc. Constat cu tristețe că nici acum, în pragul unui dezastru, autoritățile giurgiuvene nu tratează cu seriozitate problema PPA în ciuda faptului că județul Giurgiu este al doilea cel mai afectat județ al țării. Cer atât Guvernului României cât și autorităților giurgiuvene să ia măsurile necesare pentru a stopa răspândirea și a eradica PPA. În egală măsură le solicit seriozitate și implicare în aplicarea măsurilor de prevenire fiind evident faptul că prevenția a fost complet ignorată de autorități atât la nivel central cât și la nivelul județului Giurgiu.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *