Dan Motreanu răspunde scrisorii deschise publicate de Eugen Tomac.

Recent liderul PMP Eugen Tomac transmitea o scrisoare deschisă liderilor PNL, USR și PLUS, cărora le propune o alianță de centru-dreapta în perspectiva alegerilor locale, la nivelul judeţului Giurgiu, cu scopul ca Niculae Bădălău să nu mai obţină nicio funcţie de reprezentare publică.

Prin declarația de mai jos, președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, transmite gândurile sale legate de propunerea lui Eugen Tomac.

Am văzut propunerea domnului Tomac și sunt încântat de intenția de a duce și în teritoriu buna colaborare pe care PMP, USR și PNL au arătat că o au în Parlamentul României.
Jignirile pe care baronul local Bădălău le aduce românilor plecați peste hotare, și în special româncelor, nu trebuie să rămână fără un răspuns ferm. Cred însă, ca o alianță de centru-dreapta doar pentru el, Bădălău este prea mult. Sigur, România are nevoie de o alianță a tuturor partidelor democratice, dar la baza căreia, pentru trăinicie și onestitate vis a vis de alegători, ar trebui să stea principii solide, valori, politici și viziuni administrative.
Bădălău și politicienii similari din PSD, împreună cu tot ceea ce ei reprezintă, vor fi trecuți de facto în „partea neagră a istoriei” doar dacă oferta noastră politică, atât din punct de vedere al resursei umane cât și din punct de vedere al politicilor, va fi suficient de bună astfel încât să câștige încrederea alegătorilor.
Bădălău va fi învins dacă giurgiuvenii vor trece peste temerile induse de domnia baronului PSD și vor ieși la vot fiind convinși că PNL și aliații săi vin în intâmpinarea nevoilor lor cu politici făcute în interesul comunităților locale or nu doar al unor cercuri restrânse din jurul baronului local. În egală măsură, înfrângerea lui Bădălău se poate realiza si dacă giurgiuvenii plecați peste hotare se vor întoarce în județ fie doar pentru a vota la alegerile locale, prin acest gest apărând onoarea lor și a familiilor lor dându-i baronului local Bădălău, o lecție mai mult decât meritată, o lecție pe care romanii i-au dat-o și la alegerile europarlamentare și in cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale, lecție din care Bădălău a demonstrat că nu a înțeles nimic.

Ciprian Danciu

Facebook: Ciprian Danciu

One comment to “Dan Motreanu răspunde scrisorii deschise publicate de Eugen Tomac.”
 1. Cum credeti ca PMP, niste perdanti, se gandesc ei la binele poporului si al giurgiuvenilor ? Au simtit doar mirosul de sange si vor si ei o bucatica din ciolan.
  Daca Petcu, care dupa cum bine stiti este un papagal al politicii giurgiuvene, insista si probabil va reusi sa-si impuna un prefect, astia de ce nu ar obtine si ei niste directori de la deconcentrate, macar unul doi, in locurile esentiale ?
  Si apropos…uitandu-ma la inregistrarea video OPEN-TV de la depunerea de coroane, am ramas blocat cand Org. Jud. PNL Giurgiu, era reprezentata doar de oamenii de la municipiu. Nu am vazut nici macar un consilier judetean acolo, ceea ce spune multe de cum stau treburile in organizatie…
  Ca vechi simpatizant PNL, care nu mai sunt in Giurgiu de cca 2 ani, dar mai vin (nu asa de des cat as vrea), ca stau in Bucuresti si care urmaresc probabil mai mult decat multi altii ceea ce se intampla acolo fiind legat fara sa vreau de orasul meu natal, am ramas cu un gust amar si o dezamgire pe care nu o pot descrie in termeni eleganti. Eu si familia mea am votat ultima data cu gandul la cei de acasa din Giurgiu, dar vad ca in continuare prefecta este tot acea doamna psd-ista si din cate imi dau seama, din discutiile cu cei de acolo, lucrurile nici macar nu au inceput sa se miste de parca Dancila este Presedinte si Guvernul este tot psd-ist.
  Dl Motreanu chiar se face ca nu observa lucrurile astea ? Eu il cred ca nu are timp de Giurgiu, ca nu are cum sa se imparta in atatea locuri, dar macar sa lase pe cineva care sa-si asume raspunderea conducerii Organizatiei Judetene si sa inceapa sa faca ca lucrurile sa se miste putin si la noi. Sa spun ca unii colegi fac misto de mine, ca giurgiuvean, ca suntem printre ultimele bastioane comuniste din tara si ca parca si-au dat mana acolo PNL cu psd ?
  Imi dau seama ca nu aveti putere de decizie, dar cu siguranta puteti face ca Dl Motreanu sa stie care este opinia unor oameni simpli.
  In rest, va doresc numai binele pe care mi-l doresc si mie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *