Dana Danciu-”Dacă este lege, să fie lege și pentru PSD”

Într-o recentă conferință de presă susținută de Partidul Național Liberal din Giurgiu, Dana Andreea Danciu, vicepreședinte PNL Giurgiu și președinte OFL Giurgiu, a anunțat că a demarat acțiunile premergătoare atacării în contencios administrativ a hotărârilor Consiliului Județean Giurgiu adoptate în cadrul ședințelor convocate în mod ilegal. ”Dacă este lege, să fie lege pentru toți. Şi pentru PSD” a declarat Dana Danciu după ce a arătat că până acum a fost identificat un număr de 5 ședințe desfășurate în afara termenilor prevazuți de lege, rezultând, probabil, un număr destul de mare de hotărâri ce vor fi atacate în contencios administrativ cu șanse extrem de mari de a fi anulate de instanță, dacă nu sunt retrase de Consiliul Județean Giurgiu la cererea înaintată de vicepreședintele PNL Giurgiu, așa cum prevede legea ca fază premergătoare atacării în contencios.
Desigur, vor exista şi alte efecte, cred eu. Posibil chiar și o sesizare a Curții de Conturi, ulterioară unei decizii în contencios de anulare a hotărârilor, pentru a se stabili existența şi valoarea prejudiciilor aduse bugetului CJ Giurgiu prin hotărârile adoptate şi aplicate în mod ilegal. Dar, până atunci, CJ Giurgiu încă are timp să ofere un răspuns, Dana Danciu spunând că cererile au fost depuse recent iar termenul pe care CJ Giurgiu îl are la dispoziție nu este depășit, aș adăuga eu ”încă” deoarece, observând modul de lucru al președintelui CJ Giurgiu, am convingerea că nu va trata nici aceste demersuri cu seriozitate, așa cum nu tratează cu seriozitate nici alte lucruri, unele foarte importante.

Dacă președintele Consiliului Județean Giurgiu a convocat ședințele în discuție în necunoștință de cauză, este grav şi înseamnă că timp de doi ani nu a fost capabil să învețe nimic. Dacă a făcut-o știind prevederile legale, este şi mai grav arătând un posibil dispreț față de lege şi tendințe dictatoriale. Peste asta, este uimitor faptul că, din câte se pare, prefectul, doar teoretic apolitic, care participă la ședințele de partid ale PSD, Nina Crişu, nu a observat niciuna dintre cele 5 ședințe identificate până acum de PNL, prefectul Crişu fiind prima persoană care avea obligația de a identifica şi lua măsuri în cazul încălcării prevederilor legale de către CJ Giurgiu. Pentru asta este doamna Crişu prefect, reprezentant apolitic (conform legii) al Guvernului României în teritoriu, nu pentru a dănțui la chefurile lui Bădălău şi a participa la ședințele de partid ale PSD Giurgiu.

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *