De ce este potrivit Felix Rache să fie consilier de stat

Un slogan preferat de umoristul de înmormântări este ”sunt omul cu aluzia dar şi cu deziluzia’‘. Trebuie admis că, dacă schimbă ”aluzia” cu ”iluzia”, nişte vorbe mai cu tâlc nu există pentru a descrie programul de guvernare, o mare iluzie care sfârşeşte într-o şi mai mare deziluzie.

Rache
va adapta sloganul ”vorba trece, pozele rămân” pentru a descrie clar activitatea miniştrilor. Astfel, noul slogan va fi ”vorba trece, poznele rămân”.

Marele dezavantaj pe care Rache îl are este acela că încă nu cunoaşte componența guvernului. Altfel nu-mi explic cum poate spune că ”politicienii au umor doar în poze”. Sunt sigur că nu i-a ascultat pe Toma Petcu, Petre Daea, Răzvan Cuc sau Olguța Vasilescu. Desigur, este vorba, în cazul lor, de umor involuntar pentru că ei prezintă cu seriozitate programul de guvernare.

Zice Rache ”o poză face cât o mie de cuvinte”. Sigur are dreptate, dacă vorbeşte despre analfabeți. Tocmai de aceea l-a luat Tudose, ca să le transpună în poze cuvintele din programul de guvernare, să ştie şi ei ce au de făcut.

C.D.

*Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.
**Rache are o experiență profesională care poate fi invidiată de mulți jurnalişti. Problema lui este că fomica l-a împins să mănânce… pe la A3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *