Dezastru ecologic la Comana, județul Giurgiu!

De ani de zile mașinile primăriei comunei Comana, stăpânită de primarul PSD Aurel Enache, aruncă în fiecare săptămână tone de gunoi fără ca vreo autoritate să intervină ferm spre a pedepsi și descuraja această situație!
Județul Giurgiu este azi transformat într-o imensă groapă de gunoi neautorizată devenind o bombă ecologică pe care primari PSD ca Aurel Enache au construit-o.
Primarul Enache pare a fi chiar mai încrezător decât bunul simț ar dicta. Probabil încurajat de sentimentul de intangibilitate pe care i-l generează apartenența la clanul politic Bădălău, practic le râde în nas chiar și comisarilor Gărzii Naționale de Mediu veniți, la sesizarea reporterului Alex Dima, să constate crima ecologică înfăptuită de Aurel Enache. „Cu Garda de Mediu cum…” își începe reporterul întrebarea fiind întrerupt de Enache care spune încrezător și arțăgos: „Ce? Vine, îmi dă amemdă și pleacă! Ce crezi că-mi face Garda de Mediu?”.
Dezastrul pe care edilul PSD Enache l-a făcut la Comana nu este deloc o surpriză pentru giurgiuveni dar mă gândesc, oare locuitorii comunei Comana știu cât de mult îi desconsideră primarul? Oare ce vrea să spună când, acuzat de reporter că nu încearcă să educe cetățenii să arunce selectiv gunoiul, lucru pe care nu l-a făcut vreme de trei mandate, Enache îi răspunde parcă cu un vizibil dispreț față de locuitorii comunei pe care o păstorește:”Cu cine, dom’ne, să facem educație? Hai, dom’ne, să fim serioși! N-ai cum!”.
Acest „n-ai cum!” este emblema oamenilor care azi administrează, sub sigla PSD, multe dintre localitățile giurgiuvene iar „n-ai cum” se vede în toate, de la dezvoltare la curățenie, de la educație la sănătate, de la drumuri la nivel de trai, totul este un mare „n-ai cum” pentru acești incapabili de performanță în administrație.
Dar cum este vorba românului, „dacă nu ești în stare să faci, barem să nu distrugi!” Enache n-a auzit-o de vreme ce natura cu care a fost binecuvântată comuna Comana este distrusă, ucisă de el și acțiunile lui!
Altfel, primarul Enache vorbește cu admirație despre Viena. „Am fost la Viena, m-am tratat acolo. Nu mănâncă nimeni o sămânță pă jos!”. Culmea! Primarul, cel care ar trebui să facă din comuna lui o „mică Viena”, dacă tot a văzut ce-i acolo, este același care, odată ajuns pe meleagurile de care el răspunde, spune „n-ai cum!”.
Știți, domnule Enache, de ce „la Viena nu mănâncă nimeni o sămânță pă jos”? Pentru că primarii Vienei nu au spus de-a lungul timpului „n-ai cum” și nici nu trimit mașinile de gunoi ale primăriei să arunce gunoiul vienezilor pe malul Dunării! Dumneata… ai ințeles din Viena că „nu mănâncă sămânță pă jos!”, ce să facem… atât s-a putut pentru că, vorba aceea… „n-ai cum!”.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *