Disperarea lui Mina – camuflaj pentru incompetență?

În stilul caracteristic PSD, Marian Mina iar încearcă să dezinformeze! „Guvernul nu dă înapoi banii pe care CJ Giurgiu i-a dat spitalelor iar din cauza asta CJ Giurgiu riscă să rămână fără bani pentru funcționare”, este ideea pe care insalubrul personaj politic încearcă să o inducă giurgiuvenilor. FALS!

Trebuie clarificate niște aspecte pentru a se înceta odată pentru totdeauna cu mascarada pe care „țața Mina” o vrea amplificată pe tema recuperării fondurilor alocate din bugetul CJ Giurgiu către Spitalul Județean Giurgiu și către celelalte spitale pentru achizitionarea de materiale medico-sanitare, echipamente de protecție și aparatură necesare în lupta cu SARS-COVID-19.
În primul rând trebuie să fie foarte clar un lucru: banii pe care CJ Giurgiu i-a alocat Spitalului Județean Giurgiu NU sunt banii LUI Marian Mina, nu sunt, de exemplu, bani câștigați de el la păcănele sau economiile pe care le-ar fi făcut pe perioada stării de urgență pentru că au fost interzise evenimentele și nu a mai dat bani la lăutari. Acești bani sunt banii tuturor giurgiuvenilor, în primul rând, bani primiți de la Guvern.

Da, CJ Giurgiu a ALOCAT o sumă pentru aceste cheltuieli, sumă care până la această dată NU a fost și cheltuită.
Guvernul va deconta DOAR sumele cheltuite or nu suma ALOCATĂ. Adică Marian Mina, DUPĂ ce s-a cheltuit o anume sumă din suma alocată trebuie să solicite ministerului de resort, în baza documentelor justificative, să îi dea banii înapoi iar Guvernul va da înapoi banii cheltuți pentru achiziționarea de materiale medico-sanitare, echipamente de protecție și aparatură medicală cu care să fie dotate spitalele în lupta cu virusul SARS-COVID-19. Ca o notă pe această temă, mulțumită și eforturilor depuse de europarlamentarii PNL, banii sunt alocați de Uniunea Europeană.
Practic, dacă CJ Giurgiu a alocat aproximativ 6,5 milioane de lei, pe măsură ce va cheltui din ei Guvernul îi va înapoia cât a cheltuit. Nu știu dacă Mina încearcă să ne spună cumva că el vrea să-i dea Guvernul toți cei 6,5 milioane de lei acum, înainte de a-i fi cheltuit dar dacă asta vrea să spună, Marian Mina este mai ridicol decât am crezut. Nimeni, nicăieri nu îți decontează sumele pe care le-ai alocat dar nu le-ai cheltuit.
Dacă din incompetență, cu rea credință sau din nepăsare Marian Mina nu solicită Guvernului ca CJ Giurgiu să primească înapoi banii CHELTUIȚI, repet, solicitare care trebuie făcută în baza documentelor care atestă că au fost cheltuite anumite sume pe materiale și dotări necesare în lupta cu SARS-COVID-19, sau dacă anumite sume au fost cheltuite „aiurea-n tramvai”, fără legătură cu ceea ce înseamnă lupta cu COVID-19, fapt ce nu m-ar mira deloc, nu este nici vina și nu este nici responsabilitatea Guvernului României!

Insistența cu care Marian Mina invocă posibilitatea intrării în insolvență a instituției pe care foarte prost o conduce mă face să cred că acest fapt este inevitabil iar Mina nu vrea decât să caute scuze încă de pe acum! Incapabil să acceseze fonduri europene, incapabil să gestioneze eficient resursele financiare ale CJ Giurgiu, incapabil să dezvolte județul Giurgiu astfel încât, pe lângă generarea de bunăstare giurgiuvenilor, să atragă venituri suplimentare, acest incapabil numit Marian Mina probabil că se vede sufocat de bălăriile crescute la umbra propriei incompetențe!
Nu, stimabile, nu Guvernul este vinovat pentru că tu ești un incapabil!

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *