Domn’ senator Bădălău, să vină diaspora să… ce?

Ieri seară mare chef la Bolintin Vale. De eveniment în sine nu mă leg însă senatorul Bădălău nici nu avea cum să nege că a participat dat fiind faptul că el era indispensabil activitășii în calitate de naș.
Cum era de așteptat mai ales pentru un chef între pesediștii giurgiuveni, au duduit boxele a manele. Nimic ieșit din comun. Pentru PSD Giurgiu, însă, solistul ”Cașcaval” sau cum l-o chema a fost totuși cam neinspirat, să zic așa. Dintr-o filmare de aproape 7 minute, vă redau mai jos câteva versuri din ”folclorul” bolintinean.
Cu brațul stâng înfășurat pe ceafa președintelui CJ Giurgiu, Marian Mina, care ”alimenta” cu cașcaval inspirația solistului, interpretul scoate următoarele versuri ”Nu avem frică de rău, la putere-i Bădălău”. Domnu’ solist, păi eu cred că ași omis să consultați minim trei persoane care vă pot contrazice argumentat: Dragnea, Constantin Cărăpănceanu și Nicolae Barbu. Domnule, dacă vreți ca versurile dumneavoastră, creația dumneavoastră artistică să rămână în patrimonial cultural giurgiuvean, consultați, domnule toate persoanele implicate… ”La Bolintin e bairam, cântă Măru și Caval, n-avem frică de orice, la putere-I PSD”. Asta-i fină, aici Mina deja era cu mâna dreaptă pe sus și arăta către nași-su care tare era mândru și înfoiat uitându-se, la rându-i, către profesionistul ales pe sprânceană de el spre a-i fi fin, președinte de CJ și încălzitor de scaun pentru el, așa credea, la președinția PSD Giurgiu.
Petrecerea continua, vorba lui Toma Caragiu, și apare domnu’ Florinel aka Florin Nidelea, primarul comunei Clejani, care face minunata dedicație, o dedicație pentru care solistul a cerut permisiunea satrapului de Giurgiu, nașul Bădălău, care era pe ringul de dans. ”Pentru nașu’ Nicu Bădălău și pentru tot PSD-ul” spune artistul continuând cu ”Nașule, pot să cânt și eu o strofă?”, primește aprobarea și începe ”Hai lai, lai, lai, la, la, să vină diaspora, hai lai, lai, lai, la, la, că noi ne pișăm pe ea.
Contactat de presa națională, baronul județului, unul dintre cei mai bogați social democrați dar senator al celui mai sărac județ din România, Bădălău a declarat: ”Eu am fost la petrecerea aia, dar nu am dat o astfel de dedicație. Eu nu dau dedicații la lăutari. Dezaprob în totalitate un astfel de limbaj. Vă rog să mă credeți că nici nu știu când s-a cântat prostia aia. Nu-mi aparține și mă distanțez în totalitate de astfel de lucruri. Cum Dumnezeu să fi spus eu așa ceva? Este greu cu lăutarii și cu ce le mai vine lor prin cap. Ei cântă ce vor ei, dar nu de la mine vin astfel de cuvinte, sub nicio formă”.
Deși scurtă, din declarația senatorului reies multe lucruri. În primul rând, văzând imaginile și coroborându-le cu această declarație, reiese că senatorul Bădălău a dezaprobat clar la fața locului acele versuri doar că, în loc să dea din cap în semn de dezaprobare, senatorul Bădălău a ales să ”dea din buric”. Este explicabil, dacă bei vin cu pepsi riscul apariției unei dureri de cap este mare deci nu dai din cap ci dai din buric dar direcția de mișcare a buricului fiind aceeași, de la stânga la dreapta, este clar că senatorul nu dansa ci dezaproba. Mai spune Bădălău ” Vă rog să mă credeți că nici nu știu când s-a cântat prostia aia.” De aici nu reiese că Bădălău minte, doar apare clar în fața lăutarului (artistului emerit) în imaginile filmate, ci poate reieși că a fost lotul de pepsi expirat iar consumul posibil să-i fi produs senatorului pierderi temporare de memorie. ”Mă distanțez în totalitate de astfel de lucruri” spune senatorul Bădălău. Din imagini reiese că domnul senator este posibil să aibă probleme cu aprecierea distanței deoarece apare chiar foarte aproape de interpret.
Lăsând ”analizele pe text”, ”să vină diaspora, că noi ne pișăm pe ea” este refrenul pe care le sfârâiau călcâiele PSD-iștilor giurgiuveni, refrenul pe care dănțuiau Marian Mina, președintele CJ Giurgiu, și Niculae Bădălău, senatorul PSD de Giurgiu, la petrecerea de ieri. Vă întreb: câți dintre dumneavoastră au o rudă plecată în străinătate? Câți dintre dumneavoastră aveți un fiu sau o fiică, un nepot sau un părinte care, nu pentru că Giurgiu abundă de bunăstare, au plecat din țară într-o lungă și grea pribegie pentru a putea trăi ei și a vă putea ajuta și pe dumneavoastră, cei rămași în țară? Mulți, așa este? Vedeți că Bădălău, Mina și parte din PSD Giurgiu ”se pișă” pe ei… veseli, la un chef cu lăutari. Ei chefuiesc și se pișă, voi… voi vă gândiți ce să puneți pe masă pentru copil azi și eventual vă sfătuiți rudele plecate din țară să încerce să se ”ferească de jet”.
Felicitări, domnilor Bădălău și Mina, felicitări PSD Giurgiu! Le-ați confirmat românilor, giurgiuvenilor în mod special, aprecierea PSD. Nu este nimic din ceea ce oamenii nu ar fi presupus, romanii o duc din ce în ce mai rău iar voi îi mințiți din ce în ce mai mult dar acum o știu clar.
Hai, să aveți poftă la vin cu pepsi și la, ”ca să nu zic vorba aia”, ”claponi grași, puicuțe fragede și pulpă de vițel”, cum spunea jupân Lunardo în Bădăranii lui Carlo Goldoni.

Ciprian Danciu

Bădălău, Giurgiu, Mina

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *