Dragnea-operație de extirpare de ”Ficățel”

În urmă cu puțin peste un an presa şi blogurile de propagandă giurgiuvene salutau sau, după caz, plângeau de fericire în urma numirii lui Bădălău în funcția de preşedinte executiv al PSD.
Ceea ce în condiții normale ar fi părut o realizare importantă a unuia venit dintr-un județ mic s-a arătat zilele acestea a fi doar o nefericită întâmplare pentru un partid mare. Mă rog, asta ar fi fost oarecum valabil într-o țară în care infractorii nu au ce căuta în fruntea țării, într-o țară în care analfabeții nu ajung miniştri ai Educației sau în care profesorii de sport doar bat drumurile fără a le face. În România, însă, situația a fost alta. Un parvenit a ajuns prea repede, prea sus, prea nemeritat, prea ca la Bolintin şi, văzându-se transformat din gloabă răpănoasă în senator lucios, Ficățel a vrut să facă o salată Cezar şi să-l înjunghie pe Dragnea. Doar că ”Hamsterul suprem” i-a stricat jocurile lui Bădălău.
Încă de la urcarea sa în al doilea scaun din PSD am avertizat că în maxim doi ani Bădălău va încerca sa se urce în locul lui Dragnea. Nu a fost inspirat să aştepte doi ani şi a încercat acum să profite de o situație ce-i părea favorabilă. A evaluat greşit şi, ca şi cum nu era suficient, a fost victima unui cal troian, Codrin Stefănescu. Lăsat să creadă ca are sprijin, încurajat, dacă nu chiar întărâtat, de Codrin Ştefănescu, Bădălău a căzut în plasa lui Dragnea şi în doar două zile s-a văzut fără sprijin într-o şedință devansată intempestiv de Dragnea. Declarațiile lui Dragnea de la sfârşitul şedinței au fost semnalul care l-a făcut pe Bădălău să realizeze că are să cadă. ”Vocațiile de scriitor descoperite”, cum Dragnea spunea, l-au îngropat pe cel care fără asistență nu este în stare măcar să-şi scrie numele şi ieri Bădălău a pierdut locul de vicepreşedinte al Senatului iar surse de încredere îmi spun că va pierde toate funcțiile politice din PSD, dacă nu a pierdut deja din ele până la această oră în spatele uşilor închise din Kiseleff. Dar Dragnea nu s-a oprit aici. După ce PSD Giurgiu nu a avut loc la masa negocierilor pentru formarea noului guvern, la momentul simulacrului de vot pentru miniştri Dragnea a vrut să scoată la suprafață toți ”şobolanii” de la sânul său şi iar l-a folosit pe Codrin Ştefănescu care, mimând o ceartă cu Dragnea, a făcut, alături de alte câteva filiale pe care le avea deja unse cu funcții, ca Marian Mina să cadă în plasă susținând-o pe Andronescu pentru Ministerul Educației. A fost punctul în care Mina şi-a dat şi el măsura nimicului politic care este arătând naivitate, ca să nu zic prostie, o naivitate ce-l va costa scump şi pe credinciosul cățel politic înrudit cu Bădălău.
Departe de a deplânge soarta meritată a submediocrilor politicieni giurgiuveni şi mult mai aproape de a râde în hohote de… naivitatea lor, județul Giurgiu va avea de suferit extrem de mult deoarece Dragnea are două posibile cursuri de acțiune vis a vis de PSD Giurgiu şi niciuna dintre variante nu arată prea bine dar una arată dezastruos. Despre variantele lui Dragnea pentru județul Giurgiu veți citi într-un alt articol.

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *