Este conducerea centrală a PNL șantajată de Toma Petcu(ALDE)?

Giurgiu este un județ mic în care un lucru ştiut de două persoane nu mai poate fi considerat un secret iar lăudăroşii, oricât ar încerca să țină ascunse unele lucruri, cad victime propriilor lor instincte de a se lăuda. Aşa se face că în Giurgiu zvonuri doar şoptite pe la colțuri timp de mai bine de o lună, zvonuri legate de Toma Petcu (ALDE), au devenit discuții în gura mare prin piețele publice ale cetății. Astfel că problema deja nu doar că poate dar trebuie atacată deschis, frontal şi public. Se spune prin Giurgiu că Toma Petcu condiționează votarea proiectului de buget cu care guvernul condus de Ludovic Orban se va prezenta în Parlament. Ar fi normal, zic eu, dacă ar condiționa cu alocarea unor sume către anumite proiecte în care cei de la ALDE cred, dacă ar cere, zic și eu, să se dea mai mult la Educație, de exemplu, dar nu este cazul.
Învățat să negocieze cu Dăncilă şi Dragnea, scalp la cingătoarea cărora a fost, şi nu în interesul României ci în interes personal doar, Toma Petcu (ADLE Giurgiu) confundă nu doar persoanele cu care negociază dar confundă grav ideea de negociere cu şantajul politic. Ce vrea să obțină? Se aude că vrea să obțină numirea în funcția de Prefect al județului Giurgiu a unei persoane apropiate lui. Pe lângă asta, Petcu ar vrea nu doar păstrarea funcțiilor de conducere pe la deconcentrate, funcții pe care ALDE le-a obținut de la PSD în baza lungii și deloc benefice României colaborări dintre cele două partide, ci şi mărirea numărului acestora. Practic, dacă este adevărat, Toma Petcu încearcă să-şi salveze propria carieră politică amenințând cu aruncarea României în criză politică. Cu ALDE aflat sub pragul de 5% la nivel național, cu PNL Giurgiu crescând, Petcu este probabil disperat să-şi securizeze măcar la Giurgiu ceva capital electoral local pentru a nu muri politic.
Dacă doar mă îndoiesc că astfel de forme de şantaj ar putea fi acceptate de PNL, am convingerea că nu vor fi acceptate de electorat şi că vor fi serios taxați la urne atât cei care şantajează politic dar mă tem că şi cei care ar putea ceda în fața unui asemenea şantaj.

Pe de altă parte, acceptarea unui astfel de tip de „negociere” care aduce mai repede cu șantajul de joasă speță decât cu orice negociere politică în termeni rezonabili, deschide poarta viitoarelor acțiuni similare generându-se nu doar o fondată imagine a slăbiciunii cât și precedentul periculos care ar arăta că nu rațiunea ci șantajul funcționează. Este o poartă care dacă ar fi deschisă ar fi exploatată la maxim în viitor nu doar de personaje insalubre politic de la ALDE, ca Toma Petcu. Este o portă pe care nu vor ezita să o folosească personaje la fel de insalubre politic și la fel de nefrecventabile și de la PSD.
Cât adevăr este în „gura târgului”, rămâne de văzut. Giurgiu este o cetate mică în care până și pereții au urechi iar vorba dusă ”din gură în gură” se mișcă mai repede decât are internetul viteză în România. Până la momentul adevărului, imaginea la Giurgiu a PNL este deja terfelită de ceea ce se aude că sunt laudăroșeniile lui Toma Petcu despre care toată lumea spune că are conducerea PNL la nivel național în buzunarul său de la pantaloni, că tot ceea ce cere de la PNL i se va da pentru că, nu-i așa, nimeni nu poate rezista unui asemenea șantaj politic.

În opinia mea, locul politicianului Toma Petcu este exact acolo unde este locul politicianului Bădălău doar că Petcu are să ajungă mai repede decât Bădălău în acel loc.
Aglomerație mare va fi în lada de gunoi a istoriei, parol!

Cirpian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

One comment to “Este conducerea centrală a PNL șantajată de Toma Petcu(ALDE)?”
 1. Corect articolul si de bun simt, felicitari !
  Acest personaj, Petcu Toma, a stiut sa jongleze de-a lungul timpului cu interesele sale, trecand pe la mai multe partide dupa cum a vrut el. Sunt curios unde se va mai duce acum, ca din cate se pare (circula o vorba), ca acesta cauta sa paraseasca ALDE, de fapt isi pregateste o plasa de salvare, cu cativa apropiati ai lui, carora le-a dat o paine alba de mancat…
  Daca PNL il (re)primeste sau le face jocurile cu directorii de deconcentrate sau functia de Prefect ori Subprefect, liberalii au pierdut pe Giurgiu definitiv lupta pentru locale si parlamentare. Nu o spun eu ci multi prieteni simpatizanti de ani de zile ai PNL-ului.
  Toti suntem de acord 100% ca daca nu se pun oameni integri in conducerea deconcentratelor, nu traseisti sau cu dor de a face bani, nu mai spun de Prefect si Subprefect, atunci PNL este compromis pe Giurgiu. Cred ca ar trebui sa se termine cu numiri de copii de 30-35 de ani, pe care nu ii recomanda nimic, doar ca au avut o activitate la partid.
  Asa au distrus tara PSD-isti, nu faceti aceeasi greseala !
  Stiu, acesti oameni sunt greu de gasit, dar ei exista, trebuie doar identificati ! Degeaba va avea PNL un scor frumos in vara la nivel national, daca giurgiuvenii vor fi in continuare indirect sub talpa lui Badalau, Petcu si altor asemenea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *