EXCLUSIV- Petre Daea explică declarațiile referitoare la oaie.

Observând tot felul de reacții nepotrivite la declarațiile recente ale lui Petre Daea cu privire la… oaie, l-am contactat pe ministru pentru a ne oferi, în exclusivitate, explicații pe larg, punctuale, asupra oilor, pardon, ideilor sale.

1. Oaia ca temerar colonizator. ”După ce oaia a descoperit şi populat muntele, a fost, pe nedrept, dată uitării de exploratori. Imaginați-vă că, dacă oaia nu descoperea muntele, trebuia să învățăm să schiem la şes. Posibilitățile sunt nelimitate, oaia poate coloniza planeta Marte, călătoria sa poate căpăta chiar dimensiuni intergalactice”.

2. Oaia ca dezvoltator imobiliar. ”Da, oaia a creat localități întregi, susțin în continuare acest lucru. Becali se laudă că iubeşte oaia dar, uite, i-a luat pâinea de la gură oii şi nici treabă bună nu face. Dacă lăsam oaia să creeze localități în continuare, Dubaiul era acum ca o carte poştală cu Bucureştiul anilor 2000.”

3. Oaia ca mediator între LGTB şi Coaliția pentru Familie. Petre Daea susține că oaia ar putea fi acel punct comun al celor două tabere care, din câte se pare, se află acum pe poziții ireconciliabile. ”Oaia a unit generații, tată cu fiu, bunic cu nepot… ce să mai…  dezmăț total, ca la concertele lui Fuego sau ale lui Mâțu Stoian. Oaia este deschisă la a încerca orice. Ar putea găsi ambele părți plăcerea abisal profundă a iubirii de oaie. Oaia este blajină şi înțelegătoare, nu o doare capul, nu este niciodată obosită… iar, vă spun sigur, nimic nu se compară cu privirea ei pătrunzător mulțumitoare de la final”.

4. Oaia ca generator de locuri de muncă ”Oaia doreşte acum doar să fie înțeleasă, îmi spune asta în fiecare seară înainte de culcare. Imaginați-vă de câți psihologi va fi nevoie dacă tratăm cu seriozitate dorința oii de a fi înțeleasă. Păi la câte oi sunt în Romănia va trebui să mai deschidem 5-6 facultăți de psihologie ca să facem față la a le înțelege pe fiecare în parte…”

5. Oaia ca sursă de materiale de construcții. ”Susțin în continuare că Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Încă nu ştiu exact dacă pereții clădirilor sunt din brânză sau tricotați din lână dar tot ce ține de tâmplărie şi structuri de rezistență este făcut cu oase de miel”.

C.D.

* Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.
** Chiar dacă este un pamflet, nu prea este de râs pentru că Petre Daea este ministru ”pe bune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *