Fiul unei primărițe PSD-amenințări în stil mafiot la adresa contracandidatului mamei sale

Comuna Mârșa din județul Giurgiu este condusă de doamna primar Virginia Drăgan din partea PSD. O comună deloc prea dezvoltată, dar în care se pare că orgoliile politice sunt la fel de mari precum problemele în administrație ale comunei.
Popa Ionuț este un tânăr liberal, în vârstă de numai 24 de ani, inginer agronom care provine dintr-o familie aflată în categoriile defavorizate, ambii săi părinți fiind surdo–muți. Ionuț Popa este cel mai tânăr candidat la funcția de primar din județul Giurgiu, fiind contracandidatul doamnei Virginia Drăgan care urmărește un nou mandat din partea PSD.
O mică dispută pe Facebook, un schimb de replici civilizat până la urmă, între tânărul Ionuț Popa și primărița Virginia Drăgan, a încins spiritele fiului doamnei Drăgan, Veniamin Sebastian Drăgan, un tânăr de 27 de ani, cunoscut, din câte înțelegem, în comunitate ca fiind o persoană reclarcitrantă, uneori violentă, încadrând practic descrierea de beizadea a unui primar PSD.
Deranjat de curajul lui Popa Ionuț de a se lupta cu mama sa pentru funcția de primar, domnul Drăgan, într-un stil des întâlnit în micile comunități conduse de PSD, a considerat oportun să-l sune în puterea nopții pe Ionuț Popa și să-i adreseze atât injurii greu de reprodus aici, cât și amenințări în stil mafiot cu violență fizică, ba chiar spunându-i în repetate rânduri că îl va „îngropa”. „Îți rup căpățâna” sau „vin peste muta aia de mă-ta” fac parte din exprimările utilizate de Drăgan în încercarea de a-l intimida pe Ionuț Popa.
Încercarea de intimidare pe care fiul doamnei Drăgan a făcut-o nu a avut succes. Tânărul Ionuț Popa își va continua lupta electorală cu același bun simț de care a dat dovadă pe tot parcursul convorbirii cu beizadeaua primăriței PSD. Ionuț Popa nu a răspuns nici amenințărilor cu moartea, nici injuriilor și amenințărilor pe care Veniamin Sebastian Drăgan le-a adresat părinților lui Popa.
Campaniile electorale aproape întotdeauna au scos la lumină comportamente antisociale, dar parcă în acest an exemplele ca cel prezentat mai sus nu au fost niciodată atât de multe la nivelul întregii țări. Până și acest fapt arată nivelul de disperare al micilor baroni comunali ai PSD. Situațiile în care tineri respectați în comunitățile lor, școliți și de viitor, au curajul de a contracandida primari PSD în funcție, așa cum este situația lui Ionuț Popa, sperie un PSD încolțit azi de lipsa unei majorități în Parlament, pe de-o parte, de nemulțumirea românilor, azi PSD având cel mai mic procent din ultimele șapte luni, ajungând la 20,8%, pe de altă parte.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *