Giurgiuvenii merită un răspuns şi la această întrebare!

Eugen Nicolicea şi Florin Iordache tocmai au mazilit abuzul în serviciu. Unii ar spune, ca şi mine, că pragul valoric de 1900 lei este unul acceptabil dat fiind faptul că pot exista şi situații generate involuntar, doar cine nu munceşte nu greşeşte. Pe de altă parte, marea ordinărie a acestei propuneri, ”balon centrat” de Tudorel Toader, constă în următoarea propunere care, după ce a fost (ne)susținută şi (ne)argumentată de cei doi agramați imbecili şi mitocani, Nicolicea şi Iordache, a fost trecută prin renumita ”comisie Ciordache” din Parlamentul României. Ei bine, propunerea spune, cu alte cuvinte că, de exemplu, dacă eu sunt angajat al statului şi comit un abuz în serviciu care generează un prejudiciu în valoare de, să spunem, 1milion de euro, bani de care beneficiază un prieten de al meu, om cu care nu am nicio legătură de rudenie, sau… un văr de gradul al III-lea, fapta mea nu mai este considerată… abuz în serviciu şi asta pentru că cel care a beneficiat de pe urma acțiunii mele, cel care a luat banii efectiv, nu îmi este rudă de gradul al II-lea sau afin (rudă prin alianță) până la gradul al II-lea. Adică, pot fura împreună cu vecinul meu, câtă vreme nu fur împreună cu o rudă de gradul II este în regulă!
Situație ipotetică: preşedintele Consiliului Județean Giurgiu comite un abuz în serviciu care generează o situație care prejudiciază bugetul Județului cu suma de 600.000 de euro, bani de care beneficiază o firmă de construcții. Să spunem, ipotetic, că este vorba de o atribuire directă a unui contract, de o plată pentru lucrări fictive sau… despre orice altceva. În acest caz, proprietarul firmei respective nefiind rudă cu preşedintele CJ Giurgiu, procurorii nici măcar nu pot începe urmărirea penală pentru abuz în serviciu. Bugetul rămâne păgubit, preşedintele CJ Giurgiu şi proprietarul firmei împart banii, giurgiuvenii îşi plătesc impozitele în continuare, județul rămâne în continuare cel mai sărac şi cel mai slab dezvoltat. Aceasta este o situație ipotetică dar… să luăm un caz concret. Să luăm cazul primarului comunei Ogrezeni, județul Giurgiu. Jean Jipa a fost condamnat în primă instanța la 3 ani de închisoare cu suspendare prin cumularea a două pedepse pentru două infracțiuni comise. Comiterea primei infracțiuni, fals intelectual, a atras o pedeapsă de 1 an de închisoare iar comiterea infracțiunii de abuz în serviciu a atras o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru Jean Jipa. Comiterea celor două infracțiu, împreună cu ceilalți inculpați, a adus un prejudiciu de aproximativ 159.293 lei, adică undeva la 35.000 euro. O sumă imensă pentru o amărâtă de comună. Ei bine, propunerea celor două hahalere, Nicolicea şi Iordache, va face să dispară condamnarea pntru abuz în serviciu şi, astfel, cetățenii comunei Ogrezeni vor fi făcut primarului şi celorlalți condamnați un cadou în valoare de aproximativ 35.000 euro. Bogați oameni mai sunt în comuna Ogrezeni! Unde mai pui că sunt şi generoşi…
Întrebarea la care consider că este necesar să răspundă parlamentarii giurgiuveni este:

Domnilor senatori Marciu şi Bădălău, domnilor şi doamnă deputați PSD de Giurgiu Răzvan Cuc, Alexandru Andrei, Elena Dinu, domnule deputat ALDE, Toma Petcu, sunteți de acord ca bugetele locale şi județene să devină puşculițele personale ale celor trecători, în urma alegerilor( şi/sau numiți chipurile în urma concursurilor-tot după alegeri), prin funcțiile de frunte ale primăriilor şi Consiliului Județean? Sunteți de acord cu propunerea colegilor dumneavoastră, Nicolicea, Iordache şi Tudorel Toader, propunere prin care se legiferează faptul că este în regulă ca banii giurgiuvenilor să fie furați prin terți câtă vreme nu sunt furați prin rude sau afini până la gradul II?
Giurgiuvenii care v-au trimis în Parlamentul României au dreptul să vă cunoască opinia!

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *