Iar „l-ați arestat” pe Beianu?

După ce în urmă cu vreo două luni Dumitru Beianu apărea în presa giurgiuveană ca fiind arestat, ghilotinat, executat de pluton, ars pe rug, pus pe măgarul spaniol și tras și pe roată, azi fabulau unii că iar au fost la CJ Giurgiu „cei patru călăreți ai Apocalipsei”, „Ciuma, Războiul, Foametea și Moartea” ridicând și două persoane din CJ Giurgiu.
Știrea a apărut inițial pe un site iar în prima sa formă menționa și „ridcări la audieri”, formă care a fost rapid modificată (de apreciat), probabil după ce autoarea a înțeles comunicatul DNA. Însă faptul că „s-a înmuiat abordarea dintr-un blogg PSD nu a oprit unii „cavalerii apoplectici” ai propagandei pesediste giurgiuvene să se înece în gângureli legate de subiect.

Ce s-a întâmplat conform DNA: DNA a făcut percheziții la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane fizice în Giurgiu și București. Atât a comunicat DNA dar suficient cât să poată să înțeleagă și gardul viu din fața blocului meu că… nu la CJ, nu la vreo primărie, nu la Prefectură sau la vreo altă instituție.
Ce s-a întâmplat conform EPPO(Parchetul European): s-au făcut percheziții în 10 locații din Giurgiu, Ilfov și București în legătură cu o potențială fraudă de mai mult de 3 mil euro, fapte presupus comise în perioada septembrie 2018 – ianuarie 2020. Dacă mă luam după Parchetul European și după „senzaționalul descoperit” de „cavalerii mai sus menționați”( nu cei Apocaliptici) mi-aș fi pus mari întrebări legate de perioadă.(2018-ianuarie 2020, dacă mă-nțelegeți)
Ce s-a întâmplat conform Știrilor PRO TV: DNA a descins la sediile unor firme (adica NU instituții, adică NU la CJ Giurgiu), în legătură cu un contract pentru achiziționarea a unor măști de protecție din Cipriu, legătura cu Giurgiu fiind „firma bucătăresei”(situație din 2020 despre care și eu am scris, o situație pe care premierul liberal Ludovic Orban a denunțat-o și el public la acea vreme, una fără… nicio legătură cu CJ Giurgiu).
Ce NU s-a întâmplat? Nici DNA nu a fost la CJ Giurgiu, nici vreo persoană nu a fost condusă la audieri.

Ce se întâmplă acum? Fiecare cu treaba lui dar giurgiuvenii ar trebui să înțeleagă cine și de ce insistă să mintă cu nerușinare. Dacă nu despre minciună este vorba, posibil să fie vorba despre analfabetism funcțional câtă vreme tu, omule, citești comunicatul DNA în care scrie „se efectuează percheziții domiciliare în șase locații reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.” dar o ții „ca surdul care bate toba” că au fost la o instituție publică.

Ciprian Danciu

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *