Iar „se va pierde drumul pe… drum”?

Presa națională a relatat pe larg în ultima vreme despre faptul că domnul Augustin Dinu, soțul deputatei PSD de Giurgiu, Elena Dinu, va să revină la șefia DRDP București.
Nu știu cât este de adevărat însă site-ul G4-Media citează surse care susțin că Dinu a câștigat concursul pentru un post oarecare la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău nu pentru că ar intenționa să facă naveta la Buzău ci ca un prim pas spre revenirea sa în fruntea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București. Că a câștigat concursul, poate nu este o știre, cu atât mai mult cu cât a fost candidat unic. Că ar putea ajunge iar în fruntea DRDP București este, însă, o știre este una chiar foarte proastă pentru Giurgiu și giurgiuveni.
Prin martie 2018 domnul Dinu era mândrul deținător al ”tronului” de la DRDP București iar pentru Giurgiu și Giurgiuveni nu doar că nu îi prea ieșea nimic dar mai și încurca. Ne aducem aminte cu toții de scandalul dintre taberele PSD, pe de o parte primarul de la acea vreme, Nicolae Barbu și deputatul PSD de Giurgiu, pe atunci, Răzvan Cuc și pe de altă parte ”ceata lui Bădălău” din care făcea parte și deputata PSD de Giurgiu, Elena Dinu, al cărei soț era și este… Augustin Dinu. La mijloc ”a picat” atunci drumul de legătură dintre Vama Giurgiu și DN 5, acel pe atunci ”iad șoferilor”, acea ”cazna transportatorilor” acea rușine a orașului Giurgiu și a României. Pe scurt, vă reamintesc că primarul Barbu a transferat drumul către Minister, Ministerul însă, nu l-a primit, Dinu cu Barbu ”se băteau în replici la replici la replici” în timp ce părea că ”se pierduse drumul pe drum” între Primărie, Minister și DRDP București.
Acel moment a fost unul care a arătat clar că interesele mărunte ale pesediștilor în luptele lor interne afectează negativ atât municipiul cât și județul Giurgiu iar domnul Dinu a probabil a fost doar un pion pe tabla lui Bădălău, un pion pus, numit, la DRDP București parcă doar spre a-l folosi în lupta cu Barbu, o luptă care a adus grave prejudicii giurgiuvenilor. Problema este azi rezolvată, la Giurgiu avem centură ocolitoare și asta nu mulțumită domnului sau doamnei Dinu.
Acestea fiind spuse, dacă sursele citate de presa națională au dreptate iar Dinu urmează să fie iar ”uns șef la DRDP București”, oare pionul cărui pesedist în bătălia cu alt pesedist va fi și care va fi prețul pe care giurgiuvenii îl vor plăti și de această dată? Altfel vreo somitate în materie de drumuri și poduri pare că nu este domnul Dinu, după cum oameni din DRDP București îmi spun. Aceiași oameni care, deducând din declarația de avere a domnului Dinu că acesta ar „găsi plăcere în pariuri și jocuri de noroc”, au făcut și o glumă pe tema criteriilor de numire a șefilor DRDP București: ”dacă nu bagi și la păcănele, te schimbă imediat din funcție”.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *