Inundații-Se umflă Crişul Repede sau ”o umflă” repede pe Crişu?

Aflu din Cronica Giurgiuveană că Prefectura Giurgiu a fost ”inundată” de Corpul de Control al ministrului de Interne, Carmen Dan. Vreme de o săptămână, din câte înțeleg, prefectul Nina Crişu a avut controlul ”pe cap”. Pe capul subordonaților, am vrut să spun, pentru că înțeleg că doamna prefect apolitic (doar teoretic) şi-ar fi ”pus coada pe spinare” şi şi-ar fi luat un concediu de odihnă spre a fi ferită de a… ”intra la apă”. Zvonurile se adeveresc, astfel. Ministrul Carmen Dan caută motive pentru a o demite pe Nina Crişu. Nu i-ar fi greu să le găsească, asta-i clar, doar Marin Anton semnalând grave abateri de la lege ale prefectului subordonat PSD, pardon, am greşit, Ministerului de Interne.
Dar asta nu înseamnă doar o simplă schimbare de prefect, o schimbare care s-a lăsat prea mult aşteptată doamna Crişu neavând nici în clin nici în mânecă cu această funcție decât vrerea naşului Bădălău. Eventuala debarcare a prefectei trimite câteva semnale clare pe care le vom analiza punctual.
Dată fiind relația Carmen Dan-Liviu Dragnea şi în contextul descoperirii talentelor nebănuite în stilul epistolar ale lui Bădălău, posibila debarcare a Ninei Crişu confirmă ceea ce s-a tot văzut clar până acum anume că, indiferent cât de lingău este şi de umil şi supus încearcă să pară Bădălău, Dragnea îl marginalizează până la aruncarea în anonimatul căruia un biet hoț de grâu i-ar fi aparținut într-o Românie normală. Deci… degeaba îsi manifestă preşedintele PSD Giurgiu, Excelența Sa Marian Mina, ba susținerea pentru Dragnea, ba, înainte de congresul PSD din 10 Martie, ridicola susținere a lui Bădălău pentru… funcția de preşedinte executiv. Degeaba se zbate Bădălău să-l mai citeze şi pe el cineva când îl susține şi aprobă pe ”domn’ preşedinte”. Nu fac decât să se umple de ridicol, să cadă şi mai rău în penibil.
Pe de altă parte, prin pierderea controlului asupra Prefecturii Giurgiu, care i-a stat până acum la ordin politic, Bădălău pierde un mijloc important de coerciție a primarilor giurgiuveni. Odată pierdut acest mijloc şi în contextul bătăliei interne din PSD Giurgiu, Excelența Sa Mina va pierde şefia partidului oferită pe tavă de naşul său, Excelența Sa Mina fiind numit de Bădălau, nu ales de social-democrații giurgiuveni. Rețineți, vă rog, Excelența Sa Marian Mina până acum nu a participat la alegeri între social-democrați, Excelența Sa este numit şef de naşul său şi nu ales şef de baza partidului. Problemele duoului Excelența Sa Mina-Bădălău abia după aceea ar începe, Excelența Sa având zilele numărate în fruntea CJ Giurgiu, în acest caz fiind foarte posibil ca… unul din ”şoarecii bătrâni”, cum îi numea, să preia şefia CJ Giurgiu. Posibil chiar o doamnă despre care Excelența Sa spunea că… are ”să-i dispară din peisaj” anume… Aurelia Dobre. Bine… Excelența Sa nu se aştepta ca doamna Dobre ”să-i dispara din peisaj” pentru că… pleacă el.
Prefectul Nina Crişu se vede astfel băgată în mijlocul răzbunării lui Dragnea. Nu-i problemă… a fost unealta lui Bădălău acum… este folosită de Dragnea.
Când vine şi demiterea? Vedem, aşteptăm dar numai data este incertă pentru că de ”umflat”, Crişu… repede va fi ”umflată” de Dan, Carmen Dan.

Ciprian Danciu

,
One comment to “Inundații-Se umflă Crişul Repede sau ”o umflă” repede pe Crişu?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *