La ora 5

Uitându-mă în grădina PSD, nu am cum să nu privesc, mai ales prin prisma evenimentelor recente, ca la „Știrile de la ora 5”. Se păruie, se gherăie, își aplică nu 23 ci 46 de lovituri de cuțit iar, la vot, „cine mișcă, mișcă mort”. Asasinarea lui Cezar a fost un act cu precizie militară și, chiar și așa, dispariția lui nu a avut efectul scontat de asasini. Ăștia? Ăștia iți dau senzația că… sunt prezentați la „Știrile de la ora 5”. Lipsea Bacalbașa care să ne explice, cu un aer superior, cum Dragnea, ajuns la sediu nervos după ce nu a putut „performa” în fața mult mai tinerei sale iubite, „performanțe” cu indicatori cheie de performață bine stabiliți de Vâlcov, a băut 400 de rachiu după care i-a aplicat lui Grindeanu, vorba răposatului Vadim, două, trei poate chiar patru perechi de palme. Rănit în orgoliu, Grindeanu și-a luat bocceluța și… de aici beleaua.

Ce circ infect! Cu ce preț am asistat la aceasta manifestare de neputință politică și nu numai.
Problema este că un asemenea spectacol de circ are loc, de vreme bună, și în spatele ușilor închise ale sediului PSD Giurgiu. Dacă la nivel de guvern  am asistat la ceea ce am asistat, vă miră cumva ca există și la nivel de județ?

Acest lucru a fost punctat în conferință de presă și de Marian Măroiu, președintele Partidului Național Liberal filiala municipală Giurgiu. Ceea ce Marian Măroiu a ținut să sublinieze a fost nu atât existența stării tensionate între Bădălău și primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, cât efectele pe care neînțelegerile dintre cei doi le au asupra municipiului și, implicit, asupra cetățenilor.
„Culmea este că și la nivel local-județean situația este aceeași cu cea de la nivel național. Știm foarte bine relațiile proaste dintre Bădălău și domnul Barbu și eu chiar sunt curios dacă, acești așa-ziși oameni de bine care fac parte din guvern, vor ajuta municipiul pentru că am informații că se pun bețe-n roate atât pe proiectele pe OG 28 cât și pe cele care sunt pe fonduri europene. Este groaznic ce se întâmplă. Banii se duc mai mult spre Consiliul Județean decât să vină și spre municipiul Giurgiu”.
Cu alte cuvinte, primarului municipiului Giurgiu, fiind certat cu Bădălău, nu i se dau bani. Cum președintele CJ Giurgiu este finul lui Bădălău banii… se duc cu precădere către el. Dacă ar fi să coroborăm această informație cu cele spuse de Marin Anton am putea concluziona că… banii ajung la firmele lui Bădălău. Este un raționament simplu fondat pe două declarații care, cred eu, nu sunt deloc lipsite de adevăr.

Încă o ceartă conjugală, marca PSD, pe care o plătesc doar cetățenii municipiului Giurgiu.

Ciprian Danciu