La PSD Giurgiu ”curge sânge” – Cărăpănceanu iese la atac

Am văzut ”alergând” prin online un interviu acordat Open TV de primarul PSD al comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu. Inițial nu i-am acordat nici pic de atenție, mai ales pentru că era intitulat ”Realizări, realități, regrete” astfel făcându-mă sa cred că este vorba doar despre clasica ”victoriei a luptei socialiste în județ, despre cât de bine le merge giurgiuvenilor mulțumită realizărilor fabulos de extraordinar de nemaipomenit de grandioase ale PSD”. Însă curiozității mele nu-i dădea pace un gând. Nu reuşeam cumva… să încadrez deplasarea la Ghimpați a echipei Open TV, o deplasare oarecumva atipică pentru televiziunea despre care vorbesc, pentru a filma un interviu pe care, de obicei, Open TV l-ar fi realizat în studioul propriu. Şi nu m-a înşelat instinctul. Am trecut cu greu, prin chinurile de rigoare, peste primele 6 minute din care am aflat că Ghimapți este o comună aproape la fel de dezvoltată ca New York. Dar… a meritat.
Discuția părea să se mențină pe linia realizărilor nemaiîntâlnite însă, parcă sumarizând câteva dintre afirmațiile mele din unele articole, declarația lui Constantin Cărăpănceanu vine să întărească ceea ce eu spuneam: ambițiile politice ale Excelenței Sale Marian Mina afectează grav şi, pe alocuri, ireversibil județul, dezvoltarea acestuia, proiectele pe fonduri europene, viața giurgiuvenilor.
Redau declarația lui Constantin Cărăpănceanu.

Supărarea mea, aşa… pe județ, pe cei care nu-nțeleg… Este vorba despre partea de cofinanțare. A împărți bugetul, la nivel de Consiliu Județean, şi a nu ține cont de cei care accesează fonduri europene… Să nu-mi dai partea de cofinanțare şi să mă laşi pe buget propriu şi alții, care nu accesează fonduri, să beneficieze de aceeaşi cotă, egală cu a celui care accesează fonduri, mi se pare politic. Ar trebui să gândească un pic administrativ, pe lângă politic. Cei ce vor să dezvolte, cei ce accesează fonduri europene să fie ajutați cu partea de cofinanțare”.

Ultima dată când am verificat Constantin Cărăpănceanu era primar al Ghimpațiului din partea PSD. Deci nu al opoziției. Despre ce decizii politice poate fi vorba la Consiliului Jidețean şi, desigur, decizii ale preşedintelui acestuia, Excelența Sa Marian Mina? Păi şi politica internă a PSD se numeşte tot politică iar această politică i-a dictat Excelenței Sale să nu-i dea bani lui Cărăpănceanu. Nu cumva Cărăpănceanu să facă treabă de capul lui. De ce? Păi nu este Cărăpănceanu în legătură directă cu Dragena? Este! Nu este Cărăpănceanu primar la al cincilea mandat ceea ce înseamnă că nu el este dependent de Bădălău ci poate Bădălău depinde de el? Este! Ce l-o fi îndemnat pe Excelența Sa Mina să ”mârâie la urs”? Ca și în cazul primarului Barbu, probabil ambiția necontrolată şi gândul că el este jupân peste PSD Giurgiu, uitând că nu a fost ales ci a fost impus în fruntea partidului şi în funcția de preşedinte CJ de naşul Bădălău, atât.
Problemele echipei naş-fin nu se opresc la acuzația de politizare a deciziilor administrative, fapt ce împiedică dezvoltarea, acuzație lansată în clar de Cărăpănceanu. După ce au reuşit să-şi atragă antipatia unui alt greu al PSD, Barbu, după ce i-au faultat pe deputații Razvan Cuc şi Alexandru Andrei, după ce au reuşit pe vechiul pesedist Cărăpănceanu să-l facă să acuze politizarea deciziilor luate de Excelența Sa Marian Mina, cei doi se văd acum şi amenințați voalat de Cărăpănceanu.
Întrebat de reporter cum a reuşit să fie perceput ca un lider regional al primarilor, Cărăpănceanu declară că nu mai puțin de 12 dintre ei sunt creația lui, oameni propulsați de el, cu alte cuvinte… fideli lui. Peste asta, Cărăpănceanu enumeră nu mai puțin de 14 localități ai căror primari PSD îi sunt ”colegi şi prieteni, printre care şi Adunații Copăceni şi Prundu dar şi comune precum Iepureşti (comună cu un zăcământ de aproape 2000 de voturi PSD mascate sub vize de flotant), Băneasa sau Clejani(unde primarul are o legătură ”ombilicală” cu Cărăpănceanu prin prisma unor proiecte comune).

Iar pentru ca tabloul să fie complet, dacă acuzația a fost fără perdea, dacă amenințarea a fost voalată, a mai existat o nuanță pe care Cărăpănceanu a dat-o, o fină, foarte subtilă aluzie la buna sa relație cu Dragnea.
Nu cred că se mai îndoieşte cineva de faptul că pentru Dragnea oraşul Videle este pepiniera sa de ”genii”. Toată lumea se întreabă cum dracului a ajuns Videle în poziția asta dar că este nimeni nu mai are nicio îndoială. Ei bine, subtila aluzie a lui Cărăpănceanu a fost aceea de a pomeni de minim trei ori buna sa colaborare cu… Da, ați ghicit! Videle. Proiecte comune, influența pe care a avut-o el acolo în a determina colaborarea etc, etc, etc. Poate că pentru cei doi vizați a fost prea subtilă dar vor înțelege de aici ceea ce a vrut să transmită Cărăpănceanu. Domnu’ primar, mai în clar data viitoare, vă rog!

Lucrurile se precipită la PSD Giurgiu iar ceea ce se întâmplă, atacul lansat de Răzvan Cuc şi primarul Municipiului Giurgiu, Barbu, ieşirea unuia dintre cei mai grei oameni ai PSD Giurgiu, Cărăpănceanu, cu asemenea declarații, toate conduc către ideea că, la PSD Giurgiu, Bădălău va fi unicul baron local din istoria PSD care va pierde frâiele creației sale şi care-şi va scufunda involuntar o altă creație politică, chiar aşa… nu prea reuşită, plasată în fruntea Consiliului Județean, Excelența Sa Marian Mina.

Ciprian Danciu

Dragnea, PSD Giurgiu, Carapanceanu

 

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *