La PSD Giurgiu, ”Drumul Vămii” se transformă în ”Drumul Oaselor”

Am așteptat continuarea telenovelei drumului de legătura dintre Vama Giurgiu și DN5 și nu am așteptat degeaba. Iată Ministerul Transporturilor tranșând clar problema, fără posibilități de interpretare. La solicitarea publicației ”Cronica giurgiuveană”, Ministerul Transporturilor răspunde la trei întrebări scurte, clare și esențiale. Demersul jurnalistic este lăudabil și singurul de acest fel în povestea cu pricina iar răspunsurile clare fac lumină peste problema în discuție și arată că deputatul Răzvan Cuc și primarul Nicolae Barbu… au dreptate. Păcat că primarul nu a știut să argumenteze coerent în ultima sa intervenție, lucrurile s-ar fi clarificat mult mai devreme. Din răspunsul Ministerului concluzionăm că ministrul Transporturilor de la acea vreme, Răzvan Cuc, a făcut tot ceea ce a depins de el pentru acel drum. Mai înțelegem că primarul Barbu are dreptate și nu se mai poate atinge de drum și înțelegem că, odată ce Răzvan Cuc a fost lăsat de Bădălău fără funcția de ministru, CNAIR și DRDP București și-au pierdut interesul pentru drumul spre vamă, chiar dacă domnul Dinu, director DRDP B, este giurgiuvean și este și soțul doamnei Dinu, deputat de Giurgiu, fostă membră PDL.
La tot balamucul generat de dorința lui Bădălău și Mina de a nu pierde ciolanul în PSD adăugăm recentele evenimente legate de șeful Inspectoratului Școlar Județean, Gigi Oprișan, care se vede mazilit pe fondul relației sale bune cu primarul Barbu. Nu-l plâng pe Gigi Oprișan, învățământul giurgiuvean este la pământ și asta nu o spun eu ci o arată, fără putință de tăgadă, toate statisticile. Ceea ce oamenii trebuie să înțeleagă, însă, este că situația era aceeași și anul trecut până în luna Decembrie. Nimic nu s-a schimbat în activitatea lui Oprișan din Ianuarie 2018 pana azi. Atunci, ce s-a schimbat? S-au schimbat relațiile dintre membrii marcanți ai PSD Giurgiu în sensul că securea războiului nu a fost îngropată ci mai abitir scoasă la lumină, ridicată și fluturată deasupra scaunelor politice. S-a schimbat relația Bădălău-Dragnea, asta chiar dacă Bădălău mai area oameni încă înfipți prin ministere, unul dintre ele fiind ministerul Educației. S-a schimbat, în consecință, și atitudinea blogurilor de propagandă ale PSD care nu au catadicsit ani în sir să aducă măcar o critică lui Gigi Oprișan pentru activitatea sa dar care acum, pe linie de partid (pentru că sunt membri de partid), îl atacă cu sete pe Oprișan. Nici Bădălău, nici Excelența Sa Mina nu s-au plâns de Oprișan și nici blogurile PSD nu au mușcat din carnea-i fezandată în scaunul de șef al Inspectoratului Școlar Județean până… acum când, dintr-o dată, după ani de zile, au realizat că Oprișan nu știe să facă treabă, nu face treabă și mai este și… autosuficient, parcă așa-l numeau. Bădălău nu a ieșit în vara anului trecut, de exemplu, să critice slabele rezultate ale învățământului giurgiuvean iar atunci presa chiar lăuda o… creștere față de anii precedenți, dar ieri pe Bădălău l-a prins focul de educație. Serios?!?!?! Chiar așa, în două săptămâni au realizat Bădălău, Excelența Sa Mina, deputata Dinu și blogulețele PSD că este educația importantă iar Oprișan nu-i bun? Măi să fie! ”Și… creștirili de ăl an ce trecu, unde ie?”
Despre primarul Barbu și deputatul Răzvan Cuc, deși nu-mi sunt simpatici, trebuie să spun ceea ce este evident, se văd acum victime ale lui Bădălău, Excelența Sa Mina și Dinu (nu că deputata ar însemna ceva în PSD dar… se ascute și ea-n glăscior pe acolo). Doar că Excelența Sa Mina și Dinu au o mică mare problemă în acest scandal. Cuc și Barbu ”au îndrăznit” să aspire la ceea ce de drept este al lor. De ce este de drept al lor? Răzvan Cuc ca membru PP-DD a arătat că are capital politic în spate în vreme ce Excelența sa Marian Mina, în afara relației fin-naș cu Bădălău, are… 15-20 de voturi. Deputatul Dinu, fostă PDL și PNL, a fost propulsată în doar 6 luni de Bădălău de la fostă PDL-istă și fostă PNL-istă la deputat PSD-ist ”luând fața” unor PSD-isti care nu au trecut niciodată pe la PDL și fără a fi vreo deținătoare de capital politic așa cum este primarul Barbu care, de voie de nevoie, că-mi place sau nu, a arătat că are voturi în spate mai multe decât Mina, Dinu și alți împinși de Bădălău la un loc.
La asta adăugăm comportamentul Excelenței Sale Mina, un comportament care nu arată decât o slinoasă lipsă de colegialitate și spun asta pentru că nu pot decât să-mi imaginez în ce mod își bârfește colegii cu persoane apropiate lui dacă i-a bârfit tocmai cu mine în halul în care a făcut-o, fără a-i scăpa oameni vechi în PSD, oameni grei în PSD, ca Barbu, sau oameni pe care public îi numea prieteni, precum Răzvan Cuc. Prin urmare, Giurgiu fiind un oras mic în care sunt mai multe perechi de urechi curioase decât sunt locuitori, mă îndoiesc că nu știu colegii de partid ai Excelentei Sale Mina cam ce-i poate pielea acestuia și sigur este doar tolerat prin prisma relație sale cu Bădălău.
Doar că Bădălău… nu mai place ”mustăciosului suprem” iar poza de mai jos, deși un trucaj, cred că este foarte apropiată de ceea ce se va întâmpla în viitorul nu foarte îndepărtat.

Dragnea, PSD Giurgiu, Carapanceanu

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *