Marian Măroiu- politică „la firul ierbii”

În tot dezastrul ăsta cu măriri de prețuri la gaz, la energie, la carburanți, cu o creștere a monedei europene la 4,599 lei, cu justiția sub asediu, cu huliganii PSD, cu pițipoance numite în inspectorate școlare, cu o creștere a datoriei publice cu 15 miliarde în doar 5 luni și cu miniștri mai idioți decât o țară poate suporta, nu pot să nu mă întreb, gândindu-mă la PNL Giurgiu, ”ce ar fi fost dacă” și ”ce va fi dacă”. Ce ar fi fost în Decembrie dacă PNL avea lideri locali care măcar să pară deștepți? Ce ar fi fost dacă PNL risca un congres înaintea unui an electoral? Ce va fi dacă PNL de acum continuă așa?

Unul din motivele pentru care PNL Giurgiu a primit în municipiu doar 9% din voturile giurgiuvenilor la alegerile din Decembrie 2016, repet, doar unul dintre aceste motive, a fost acela ca între alegerile locale și cele parlamentare locuitorii municipiului au existat pentru conducerea PNL Giurgiu de la acea vreme doar timp de o lună de zile, cea de campanie electorală. În rest… nimic. Absolut nimic în afară de combinații interne, și alea nereușite, declarații prin presă, unele neinspirate altele, pe lângă neinspirate, profund agramate urmate de o lună de campanie cu poze făcute pe străzile municipiului și postate pe facebook, să arate cum bat ei la ușile giurgiuvenilor să le aducă ”bunavestire a arhanghelului Gheorghe”. Rezultatul? 9%, un dezastru pe care nici președintele filialei județene și nici cel al filialei municipale împreună cu secretarul general al partidului de atunci (toți numiți în funcții și nu aleși) nu și l-au asumat, rezervându-și scuze orăcăite de președintele filialei județene… că Cioloș, că trădare… imbecilități puerile, cu alte cuvinte, nedemne de bărbați, cu atât mai puțin de ”bărbați politici.” Dar m-a luat puțin valul și… era să pierd ideea din titlu.

Ce-mi place la noul PNL Giurgiu? Multe îmi plac însă, poate cel mai mult îmi place că s-a învățat din greșelile, nu puține, comise anul trecut. Iar cea mai importantă lecție învățată este aceea a apropierii de electorat. Marian Măroiu a arătat că a înțeles ce înseamnă chestia asta cu ”apropierea de electorat” încă din a doua săptămână trecută de la alegerile interne din PNL Giurgiu. Cum? Simplu, fără poze, fără tam-tam, Marian Măroiu și-a luat echipa de la municipiu, a invitat și câțiva colegi de la județ, și a pornit la pas, din ușă în ușă, prin Giurgiu. Campanie door-to-door, cum ar veni. Face asta, cum spuneam, încă din a doua săptămână de după alegerile interne din PNL. Bate la ușile giurgiuvenilor, vorbește cu ei, îi întreabă ce-i doare, îi întreabă ce vor de la el și de la PNL, îi ascultă și când îi adresează reproșuri și când îl felicită. Și-o fi primit și cuvinte grele? Posibil, dar ce politician ești dacă nu îți asumi bărbătește și riscul de a nu fi plăcut de o parte a electoratului, dacă nu încerci să vorbești chiar mai mult cu cei care nu te consideră potrivit? Marian Măroiu face ceea ce un politician trebuie să facă, merge la sursă, ia informația și o prelucrează spre a fi în stare, la momentul alegerilor, să le spună giurgiuvenilor, fără a minți, că … ȘTIE ce își doresc. Și, la acel moment, cei care i-au deschis ușa și cei care i-o vor deschide de acum înainte vor fi știind că Marian Măroiu nu minte atunci când le spune ”știu ce vreți, știu exact ce vă doare”. Cum vor ști asta? Pentru că au avut ocazia de a-i spune nu doar în campania electorală ci în toate aceste zile în care președintele PNL Giurgiu face politică ”la firul ierbii”.

Cu siguranță, dacă Marian Măroiu păstrează actualul stroc al echipajului PNL, statutul său de candidat pentru funcția de primar al municipiului Giurgiu va fi transformat în ziua alegerilor în titlul de primar al municipiului Giurgiu!

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *