Marian Mina, decizii cu iz penal?-PSD Giurgiu între ”iubesc România” și ”iubesc S.C. Gecor”

Cu siguranță ați observat, fie și întâmplător, multitudinea de titluri ce apar în spațiul virtual pe două bloguri de propagandă (nicidecum ziare sau oarecumva asociabile unui concept himeric de presă, oricât de joase v-ar fi standardele). Da, despre ele este vorba, despre titlurile care marchează, precum marchează copacii un chiuaua cu probleme la prostată și ținut în frig, mărețele realizări ale măreților conducători, slăvite fie-le numele și mărețele căi pe care ne poartă. Este vorba despre acea schemă de furt din banul public intitulată, spre a le oferi doza minimă de legalitate, PNDL II. Vă întrebați unde ”vă fug banii de sub picioare”?
Despre marea poveste de ”iubire” dintre George Cușa, Bădălău si Marian Mina ați tot auzit și nu de la mine ci din presa națională.
De exemplu, din presa națională aflăm că în perioada 2014-2016, când DRDPB se afla sub conducerea lui Marian Mina, firma controlată de Cușă, SC Gecor, a primit nici mai mult nici mai puțin de 27 de contracte având o valoare totală de peste 6.000.000 de euro. Iată ce aflăm dintr-un articol bine documentat al publicației Ziua:

Un numar de 8 au fost incredintate catre SC Gecor SRL Calugareani iar valoarea lucrarilor decontate s-a ridicat la circa 2.800.000 de euro. Un numar de 6 contracte, in valoare totala de aproximativ 1.110.000 de euro, au fost atribuite catre SC Gecor Prod Construct SRL.Dar cele mai multe, adica 13 contracte, au fost incredintate prin asocierea Gecor cu alte firme. Astfel, 11 contracte de lucrari, in valoare de circa 2.000.000 de euro, au fost atribuite de DRDP Bucuresti catre „Asocierea SC GECOR SRL – CCCF DRUMURI şi PODURI TIMIŞOARA SRL cu susţinător SC CONSTRUCŢII FEROVIARE IASI SRL”. Alte doua contracte au fost incredintate catre Asocierea SC GECOR SRL – SC REBELIS CONSTRUCTII SRL

Ba, mai mult, conform unei adrese oficiale a CNAIR, DRDP sub Marian Mina a acordat Gecor contracte în valoare de circa 6.370.000 de euro.

Iată-l acum pe Marian Mina continuând idila pe banii publici, așa cum reiese din Cronica Giurgiuveană care ne spune că, la începutul lunii Noiembrie, Consiliul Județean Giurgiu, poate printr-o direcție (iar eu, dacă ar fi să presupun, aș presupune că ar putea fi vorba despre D.J. de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic condusă de Marius Olteanu), a organizat o negociere pentru atribuirea directă a unor lucrări în valoare de 3,27 milioane de lei (aproximativ 700 mii de euro). Natura lucrărilor este încă necunoscută. Posibil ca întreaga tărășenie să fie perfect legală cum, de altfel, este posibil să nu fie. Însă ce este cert, legală sau nu, organele de anchetă ar trebui sesizate pentru a desluși, totuși, misterul acestei povești de amor care se pare că lui Mina i-a cam luat mințile iar nouă, românilor, ne ia banii din portofele așa… din fuga… profesorului de sport.

Bucurați-vă, giurgiuveni! Bădălău, Mina și Cușă… devin mai bogați asta în timp ce pe voi Bădălău vă încălzește cu… legile justiției dar nu vă spune că din cauza PSD au crescut toate prețurile (energie, gaze, alimente).

Ciprian Danciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *