Marian Mina(PSD) pierdut de realitate în vehicule de epocă.

Președintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a ratat iar ocazia de a rata ocazia de a spune ceva.
Într-un grandios efort de a mai ieși cu ceva în față, ”figura de lumină și manele aducătoare” a PSD Giurgiu, Marian Mina, se încăpățânează, parcă, să fie ridicol și urlă în stânga și în dreapta fel și fel de prostii, nu că aș crede că poate altceva.
Mai nou, pentru a se asigura că exprimarea-i de mahala nu mai iese la suprafață, și-a descoperit veleități scriitoricești postând pe Facebook ceea ce ar fi vrut să fie ”o poziție tăioasă a unui mare lider politic al vremurilor noastre”, în fapt o serie de acuzații nefondate, minciuni care, cred eu, parțial frizează chiar penalul dată fiind starea de urgență ce tocmai a fost instituită.
Spune domnul Mina că, citez ”în realitate, medicii şi personalul sanitar nu au nici la această oră echipamente de protecţie”. Domnule Mina, mă îndoiesc că aveți dumneavoastră vreo legătură cu realitatea, cu toate acestea voi face un efort să încerc să vă apropii de ea. Observ că vă place să discutați la modul general, haideți să discutăm punctual despre Spitalul Județean Giurgiu aflat în îngrijirea CJ Giurgiu, dacă nu ați uitat. Nu cu mult timp în urmă, dumneavoastră, domnule Mina, declarați „unitatea medicală este aprovizionată cu măști, materiale dezinfectante și medicamente”. Această afirmație a fost întărită de conducerea Spitalului Județean Giurgiu chiar cu aproximativ 5 zile în urmă când, printr-un comunicat, giurgiuvenii erau informați că Spitalul Județean Giurgiu a ”asigurat stocurile de materiale sanitare și dezinfectanți necesare pentru următoarea perioadă”. La doar câteva zile distanță de acel comunicat, domnul Mina intervine cu emfază și ne anunță cum că ar ști el că este ”jale planetară” iar, în paralel, parcă deloc întâmplător, Spitalul Județean solicită donații de la populație pentru a-și acoperi necesarul de materiale despre care tocmai ne anunțau că îl au asigurat asta în condițiile în care Giurgiu are zero cazuri azi și doar 60 de persoane în carantină pe raza județului. Când ați mințit, domnule Mina? Când ați anunțat giurgiuvenii că Spitalul Județean, prin ”nemaipomenita dumneavoastră pricepere și grație eforturilor dumneavoastră” este asigurat cu materialele necesare sau acum când, în stare de urgență, anunțați ca sigură o situație critică în ceea ce privește stocurile spitalelor, faptă care are potențialul de a genera panică în rândul populației într-o perioadă de criză.
Spre informarea dumneavoastră și a oamenilor, trebuie spus că doar astăzi a intrat în România un transport cu 1 milion de măști și 30.000 de combinezoane care sunt acum distribuite acolo unde este nevoie. Desigur, mai preocupat de a se plimba prin Giurgiu cu ”decapetabila”, Marian Mina nu citește știrile, nu știu dacă doar pentru că nu poate singur, ci lansează știri false de natură a speria oamenii. Astfel că, în condițiile prezentate, cred că domnul Mina ar trebui să facă dovada afirmațiilor sale în fața unui procuror. Nu în ultimul rând, domnul Mina ar trebui să afle, dacă nu știa, că anul trecut stocurile erau ZERO, pregătirile pe care Guvernul PSD ar fi trebuit să le facă pentru astfel de situații au fost ZERO, fapt confirmat până și de Raed Arafat.

La fel de priceput la economie precum eternii pierzători la ”păcanele” sunt pricepuți, în general, la strategii de jocuri de noroc, Marian Mina mai nou dă indicații referitoare la cum să fie trecută țara peste impactul economic pe care criza l-a generat. Mai mult, cu tristețea unui jucător la ”păcănele” care a piedut și ultimii 10 lei, Marian Mina concluzionează: “Și, iată, din păcate, a mai trecut o zi fără niciun act normativ pentru sprijinirea #economiei.” Vai, domnule Mina, cât pe ce să lăcrimez!
Spre acurata informare a giurgiuvenilor, pe dumneavoastră am să vă sfătuiesc să rugați pe cineva să vă citească, las mai jos doar o parte din măsurile fiscal-bugetare adoptate de Guvern pentru a veni în sprijinul economiei.

Întregul pachet de măsuri de sprijin pentru angajații și companiile afectate de pandemia COVID-19 beneficiază de o alocare bugetară de 30 de miliarde de lei și impactul economic este estimat la aproximativ 100 de miliarde de lei. Sursele de finanțare sunt bugetul național și fondurile europene.
Guvernul a majorat plafonul de garantare a creditelor pentru IMM prin intermediul Fondului de garantare cu 5 miliarde de lei, acesta poate fi suplimentat cu alte 5 miliarde și putem ajunge la 15 miliarde. Astfel, guvernul garantează credite pentru investiții și pentru asigurarea capitalului de lucru. Dobânda pentru ambele produse este subvenționată integral, iar comisionul de administrare este zero. Garanția funcționează pentru 90% din credite în cazul creditelor până într-un milion de lei și de 80% pentru creditele de peste un milion.
Guvernul a decis ca durata finanțărilor să fie de 10 ani pentru investiții și de 6 ani pentru capitalul de lucru.  Efectul de multiplicare în economie al acestor măsuri este estimat la aproximativ 70 de miliarde de lei.
Guvernul va plăti șomajul tehnic pentru angajații din companiile care au fost afectate de criza coronavirus. Acesta va fi plătit din bugetul Ministerului Muncii, prin intermediul ANOFM – prin bugetul de șomaj, pe toată durata stării de urgență. Pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, îndemnizațiile de șomaj tehnic sunt în valoare de minimum 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.

Pentru martie- aprilie, statul și-a asumat următoarele angajamente de plată față de companii:
Va rambursa TVA în valoare de 9 miliarde de lei, pentru ca acești bani să ajungă cât mai repede în economie.
Va plăti concedii medicale scadente (prin CNAS) în valoare de 2,7 miliarde de lei si va aloca 200 de milioane de lei pentru carantină și izolare.
Va deconta facturi pentru lucrări de construcții ale autorităților locale în valoare de 1,5 miliarde de lei.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

Poza este, desigur, parțial un trucaj, deși pentru mulți este un mister cum domnul Mina ar putea sta într-o mașină de epocă… :)))

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *