Mihai Barbu, directorul de campanie electorală PNL Giurgiu – ”Domnul Motreanu nu va pleca din Giurgiu prea curând”

Invitat recent în emisiunea ”E timpul să vorbim” a postului TV Giurgiu, Mihai Barbu, directorul de campanie electorală PNL Giurgiu, a abordat mai multe subiecte printre care și problema distribuirii fondurilor către primării de către Consiliul Județean Giurgiu. Despre această situație Mihai Barbu a spus: „Oamenii trebuie să știe acest lucru, consilierii noștri au fost cei care au spus foarte clar că trebuie să împărțim acei bani locuitorilor și primăriilor din Giurgiu. Nu poate președintele Consiliului Județean să spună „eu fac ce vreau, când vreau, cum vreau”. Nu! Totuși, avem 8 consilieri județeni, PNL are 24 %. Consiliul Județean nu este al PSD, este al locuitorilor din județul Giurgiu. Până la urmă, banii aceștia din Consiliul Județean, nu se împart primarilor ci se împart cetățenilor din unitățile administrativ teritoriale respective. Să spui că nu vreau să-i dau, că nu vreau eu, că am să-i dau după alegeri ca să văd eu ce rezultat iau… nu poți să decizi tu pentru locuitori… nu ai cum. De aceea împărțirea acelor bani se face printr-o Hotărâre de Consiliu, în Consiliul acesta sunt mai multe partide…”


Mihai Barbu a ținut, de asemenea, să explice pe scurt și situația de la PNL Giurgiu. Întrebat fiind dacă PNL Giurgiu a devenit o formă de batalion disciplinar, dat fiind faptul că nu este prima dată când primește conducere trimisă de la centru, Barbu a declarat: „S-a considerat că este o soluție foarte bună să se trimită de la centru o conducere interimară, o soluție de echilibru iar Dan Motreanu este o persoană echilibrată. Fiind și multe persoane care și-ar fi dorit să fie președinte PNL Giurgiu, pentru a evita ca unii să se supere pe ceilalți într-o perioadă în care trebuie să unim PNL-ul la Giurgiu, s-a luat această decizie. Văzând acum mai bine situația, cred că a fost cea mai bună decizie să vină cineva din afară. Mă bucură faptul că sunt mulți doritori pentru funcția de președinte PNL, fiecare membru al PNL este normal să își dorească acest lucru și chiar ar fi o greșeală să nu-și dorească asta însă, pentru un moment, aceasta este cea mai bună soluție. După o reorganizare se va ajunge să se ia și o altă decizie.” Întrebat dacă se va întâmpla asta după alegerile europarlamentare, Mihai Barbu a clarificat faptul că nu se va întâmpla prea curând o schimbare la nivel de conducere județeană a PNL Giurgiu ba chiar nu până la alegerile locale din 2020 acelea fiind primele alegeri pentru care noua conducere a PNL Giurgiu are un target stabilit în privința unui scor electoral, pentru alegerile din 2019, europarlamentare și prezidențiale, nefiind stabilit niciun target singura misiune trasată echipei trimise la Giurgiu fiind aceea de a reorganiza și întări filiala PNL Giurgiu.


Referitor la președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, și candidatura sa la europarlamentare, Mihai Barbu a declarat: „Cred totuși că ar trebui să fie o mândrie faptul că cineva din Giurgiu, de la PNL Giurgiu, chiar așa cum a ajuns în Giurgiu, va fi cu siguranță europarlamentar. PSD Giurgiu nu are acest privilegiu, ALDE Giurgiu nu are acest privilegiu. Singurul partid din Giurgiu care are un om care va fi cu siguranță europarlamentar este Partidul Național Liberal cu Dan Motreanu. Mai mult de atât, Dan Motreanu are și un proiect pentru Giurgiu iar dintre multele lucruri pe care vrea să le facă pentru Giurgiu menționez acum că vrea să deschidă la Giurgiu un birou cu oameni școliți care să vină să ajute oamenii să facă proiecte de atragere de fonduri europene pentru giurgiuveni așa că și de asta spun că venirea lui Dan Motreanu la Giurgiu este un avantaj pentru giurgiuveni”. Pe tema fondurilor europene Mihai Barbu a mai menționat și colaborarea și amiciția sa cu primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, cu care a lucrat direct în calitate de Secretar General Adjunct când Ilie Bolojan era Secretar General al PNL. Despre Oradea, dând unul dintre exemplele de administrație liberală de succes, Mihai Barbu a spus: „Gândiți-vă că municipiul Oradea a atras fonduri europene în valoare de 280 milioane de euro doar anul trecut, într-un singur an. Păi niciodată până azi nu s-au atras atâția bani în total din fondurile europene în tot județul Giurgiu”.

Nu în ultimul rând, Mihai Barbu a ținut să răspundă și unor acuzații ce i s-au adus unele în spațiul public, altele mai pe la colțurile spațiului public, acuzații conform cărora motivele venirii sale la PNL Giurgiu sunt legate de interese de afaceri personale. Despre asta Mihai Barbu a ținut să spună:„Nu am niciun fel de afacere în Giurgiu, n-am niciun fel de legătură de acest fel cu nimeni de aici din Giurgiu, mai mult, ceea ce fac eu în zona privată nu are nicio legătură cu statul” .
Mihai Barbu nu a comentat în clar acuzațiile că ar fi, cu alte cuvinte, într-un concubinaj cu PSD însă a menționat pe scurt următoarele aspecte ale traseului său în funcții politice în PNL: „Am fost Secretar General Adjunct al PNL din 2012 până în 2017 an în care am candidat la Congresul PNL și am fost ales, alături de președintele Orban, ca președinte al Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori. Ca Secretar General Adjunct am lucrat cu domnul Petrache, cu domnul Bolojan, cu domnul Bușoi și mai apoi cu domnul Tinel Gheorghe. În toată această perioadă toți secretarii generali ai PNL m-au păstrat”. Despre asta, însă, am să mai comentez eu foarte puțin, deocamdată, rugându-i, îndemnându-i pe unii liberali giurgiuveni, pe acei oameni cerebrali dar uneori ”latini”, să urmărească dar să și înțeleagă ce transmite parcursul lui Mihai Barbu în PNL până azi.

Ciprian Danciu

,
One comment to “Mihai Barbu, directorul de campanie electorală PNL Giurgiu – ”Domnul Motreanu nu va pleca din Giurgiu prea curând””
  1. Puneti-l pe Alexandru Andrei sef la PNL (cum se lauda el in targ) si caderea libera va fi asigurata…
    Din pacate PNL nu mai este PNL, ci o amestecatura de PSD si PDL (si alti oportunisti de la partidulete), de cameleoni politici care sunt o adevarata plaga. La aranjamente si „discutii” cum sa faca si sa dreaga nu-i intrece nimeni. Asa cum stiti adevaratii PNL-isti au plecat de mult.
    Era o sansa reala pentru relansarea PNL Giurgiu, pe care chiar o asteptam de la dl Motreanu, dar se pare ca presiunea locala este mult prea mare pentru dansul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *