Ministrul Cuc terfelit de Tudose-PSD mai aproape de un război intern?

Incompetența ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, este acum pusă în discuție de nimeni altcineva decât de însuși premierul Tudose.
Citat de Agerpres, premierul (din câte știu eu încă PSD) Tudose îi aduce, în termeni foarte duri, o serie de critici ministrului Răzvan Cuc pe tema lipsei de performață în ceea ce privește TAROM, CFR Marfă și CFR Călători. „Vă asumaţi ce e acolo, 104 milioane pierdere pe şase luni ? CFR Marfă – pierdere, CFR Călători – pierdere. Nu ştiu ce vedeţi bun în asta!” i-a reproșat Tudose lui Cuc.
Referitor la pierderile înregistrate de TAROM și la echipa de conducere pentru care Cuc a garantat, în urma unor justificări puerile aduse de ministru habarnist Cuc, premierul Tudose i-a reproșat lui Cuc faptul că a început cu sfârșitul unui proces normal. „Daţi-mi voie să nu vă cred. Nu mai am pic de încredere în ce îmi spuneţi pe tema asta. Adică, după ce avem pierderea asta, după ce mai luăm avioane, ultimul punct pe care-l aveţi în vedere este să faceţi o analiză a funcţionării, a eficienţei… Cu aia trebuia să începeţi, domnule ministru”. După cum vă amintiți, echipa de conducere TAROM avea, printre altele, și misiunea de a o încadra la loc călduț pe fiica senatorului Bădălău.
Cât despre circul cucului de șantier, această specie de cuc giurgiuvean, vizitele politicianului „otevist”, făcute probabil în căutarea Elodiei că de eficiență nu se pune problema, nu îl impresionează deloc nici măcar pe premierul Tudose, pesedist de al lui, astfel că nu văd vreun motiv pentru care alegătorii ar fi mișcați de teatrul Cucului ieftin… sau de Cucul ieftin al teatrului… sau de teatrul ieftin al Cucului… Sunt derutat pentru că oricum aș formula sună aproape de adevăr.
Însă virulența lui Tudose vis a vis de Cuc mai face și altceva pe lângă a ne reconfirma ceea ce știam deja: Cuc este un inapt în acea funcție. Este Cuc singurul habarnist cu portofoliu important în Guvernul României? Nu, nici pe departe singurul iar, dacă ne uităm la Carmen Dan, Oaia Daea sau Toma Petcu, Cuc poate să pară(doar să pară) oarecumva priceput față de ei. Atunci, de unde așa mare elan pe Tudose pentru a-l critica tocmai și numai pe… Cuc? Nu că nu ar avea dreptate Tudose însă… Cuc nu este sluga lui Dragnea ci este păpușa (de care vreți voi) lui Bădălău. După numirea lui Bădălău ca președinte executiv al PSD spuneam că ambițiile hoțului de grâu sunt mari și că nu m-ar mira să înceapă să-l sape chiar pe omul cu hamster la bot din fruntea mărețului partid. În ultima vreme au apărut din ce în ce mai des zvonuri conform cărora Bădălău, pe baza experienței la numărat saci cu grâu … peste gard, vrea să ajungă președinte al Curții de Conturi. Mai mult, chiar el, zice-se, a inițiat proceduri de modificare a legislației pentru a face criteriile de selecție mai permisive pentru această poziție deoarece, cu actuala legislație, infractorul condamnat Bădălău nu s-ar fi încadrat. Acealeași zvonuri au fost completate ți de zvonuri conform cărora Dragnea s-ar fi opus acestei manevre, punându-se, astfel, în calea fericirii lui Bădălău. PSD este o organizație ermetică, greu și foarte rar răsuflă în spațiul public certurile interne, certuri care uneori sunt inevitabile în absolut orice fel de organizație. Asta nu înseamna că nu există certuri și în PSD. Bădălău neagă, desigur, că ar aspira la Curtea de Conturi însă acțiunile cam lasă altă impresie. Există, deci, motive întemeiate să ne putem gândi că Dragnea și Bădălău nu mai împart patul conjugal de ceva vreme, cum s-ar spune sunt „separați în fapt” dar, posibil de dragul copiilor… politici, mențin aparențele unei căsnicii fericite. Iar dacă ne amintim de poziția lui Bădălău și a celei de a doua păpuși a sa, Mina, când, alături de un alt baron foarte influent în PSD, Stănescu, și de infectul Codrin Ștefănescu s-au opus numirii lui Tudose, parcă tabloul polilor de putere în PSD începe să fie mai clar.
Cu cât ciolanul este mai mare și mai suculent cu atât mai repede și mai violent va exploda punga cu puroi a PSD.

Ciprian Danciu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *