Mişcări sindicale! Marian Mina poate mai crede în Moș Crăciun – salariații DGASPC Giurgiu nu cred.

Suntem în data de 5 Decembrie 2018, la 24 de zile după ziua în care, luna trecută, salariații DGASPC Giurgiu ar fi trebuit să-și primească drepturile salariale aferente lunii Octombrie. Azi, 5 Decembrie 2018, salariații DGASPC Giurgiu sunt în aceeași situație, cu contribuțiile la asigurările sociale neplătite de luni de zile bune, o situație gravă pe care am semnalat-o în repetate rânduri, cu salariile iar întârziate, cu perspective sumbre în privința primirii salariilor.
Vă citez doar câteva mesaje pe care le-am primit din partea unor salariați DGASPC Giurgiu: „Ne au mințit nu se dau banii”; „Sunt intretinator de familie si nu mai am ce sa pun pe masa la copil”; „Deja au început preavizele la lumină și gaze”; ”Intreb si eu de unde au bani ptr camere video pe care le monteaza acum in locatii?? Pentru salarii si asigurari nu au bani”; „Nu am primit nici salarii nici tichete de vacanta numai minciuni tot timpul.”; ”Surpriza este că eu sunt în concediu medical și nu mi-l vor plăti și nu înțeleg DE CE.”  Aceasta este doar o foarte mică parte a mesajelor pe care oamenii mi le trimit disperați, ajunși la limita răbdării și la capătul puterilor. Oameni care muncesc și care se așteaptă ca salariile cuvenite muncii lor să le fie plătite la timp, oameni care nu cer nimic mai mult decât ceea ce li se cuvine ba chiar oameni care au fost suficient de răbdători pentru că de aproximativ 5-6 luni de zile nu li s-au plătit contribuțiile la asigurările sociale suficient lucru, aș zice eu, să se fi revoltat.
Marian Mina (PSD), președinte CJ Giurgiu, şi directorul numit prin vot politic în CJ Giurgiu, Sima Valentin, NU au soluții. Mai mult, probabil că Marian Mina crede încă în Moș Nicolae pe care probabil îl consideră responsabil cu plata facturilor angajaților DGASPC Giurgiu. Probabil că Marian Mina (PSD Giurgiu) crede încă în Moș Crăciun despre care probabil are impresia că este cu adevărat în măsură să hrănească și să îmbrace copiii familiilor salariaților DGASPC Giurgiu. Incompetența celor doi, a președintelui CJ Giurgiu Marian Mina (PSD) și a directorului Sima, cel numit prin vot politic în Consiliul Județean (o paranteză, un vot pe care NU am înțeles de ce l-au acordat și consilierii liberali-poate pentru că nu sunt decât scriptic din partea PNL?), a adus salariații DGASPC Giurgiu la limita disperării și a făcut ca limita răbdării să le fie depășită.
Așa se face că Sindicatul Protecția Copilului Giurgiu, un sindicat cu 700 de membri, a hotărât să transmită un mesaj clar și răspicat care ar putea fi interpretat așa: „AJUNGE! Ne vrem drepturile!”. Reprezentanții Sindicatului Protecția Copilului (SPC) Giurgiu s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Federației Sindicale PUBLISIND, federație căreia SPC Giurgiu îi este afiliat, pentru a pune la punct ultimele detalii ale mișcărilor sindicale de protest ce urmează. Revendicările sunt de o dureroasă normalitate sindicaliștii cerând, printre altele, să li se plătească salariile și să li se aducă la zi plata contribuțiilor la asigurările sociale. Sindicaliștii au planificat o grevă japoneză pentru data de 11 Decembrie grevă urmată de pichetarea sediului DGASPC Giurgiu continuată cu un marș de protest până la Consiliul Județean Giurgiu , în data de 12 Decembrie.
DGASPC Giurgiu fiind SINGURA instituție de asistență socială din țară care se află în această situație fapt ce vine să întărească ideea că este vorba despre incompetență și nepăsare la nivel local, la nivel de președinte CJ și de director de instituție. În acest moment, cu oamenii în pragul disperării, un act de onoare ar fi demisiile directorului și directorului adjunct ai DGASPC Giurgiu dar și demisia președintelui CJ Giurgiu, Marian Mina (PSD) fie doar și pentru faptul că a mințit cu nerușinare în ședința Consiliului Județean afirmând că oamenii și-au primit salariile.
Cine răspunde pentru problemele pe care oamenii le au din cauza neplății contribuțiilor la asigurările sociale? Cine răspunde pentru problemele pe care oamenii le au din cauza neplății la timp a drepturilor salariale? Cine plătește, de exemplu, penalizările pentru întârzieri la plata facturilor, întârzieri pe care oamenii le au din cauza faptului că nu și-au primit salariile?
După o lungă perioadă în care s-a încercat punerea batistei pe țambalul instituției falimentar conduse și aparent falimentate, după nenumărate încercări de punere a călușului în gura celor care temători mai vorbeau, ”mămăliga explodează” în DGASPC Giurgiu iar un sindicat cu 700 de membri nu este deloc de neluat în seamă într-un județ cu, de exemplu, un raport de 15 pensionari la doar 10 angajați (conform INS – da, în coada României sub conducerea minunată a lui Marian Mina – PSD).

Ciprian Danciu

3 comments to “Mişcări sindicale! Marian Mina poate mai crede în Moș Crăciun – salariații DGASPC Giurgiu nu cred.”
  1. Sa-SI DEA demisia ambii presedinti daca nu sunt in stare SI Sa lase PE altii compete to; daca nu se gandesc la noi la copiii nostri Sa se gandeasca la copiii statului PE care Ii are in subordine

  2. Vă rog să vă interesați daca nu știți deja, și să publicați cine sunt directorii acestei instituții, in sensul relațiilor, legaturilo ! Ceilalți membri PSD , deputați, senatori…dece nu sunt întrebați despre aceasta situatie?

  3. Am un copil în întreținere fiind divortata iar tatăl copilului este angajat la DGASPC. Are oprire pe salariu pentru pensia alimentară. Aceasta i-a fost reținută, dar copilului nu i-a fost virata pe motiv că nu au fonduri. Cred ca asta e deja faptă penală pentru nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *