Ne dați ori nu ne dați… premier

Păcăliți de timpul care, prin a lui inevitabilă trecere, ne promitea că ne va rezolva parte din probleme măcar prin împrospătarea generațiilor, am ajuns să asistăm neputincioși la un spectacol politic dezgustător pe care, de șase luni, PSD îl pune în scenă.
Promițând solemn, în Decembrie 2016, că va veni cu o singură propunere de premier, Dragnea a ajuns deja la a treia. Unde mai pui că această a treia propunere este Mihai Tudose, unul care nici măcar în PSD nu-i văzut prea bine și care nu a fost considerat bun ca ministru, vorba aceea, cum ar putea fi bun de… prim-ministru?
PSD, Giurgiu, România, GuvernIată cum, stând cu sacii pregătiți pentru a depozita bunăstarea promisă de Dragnea și salariile promise de Olguța, alegătorii PSD au o epifanie numai că, în loc de Isus, li se arată Sfântul Așteaptă întrupat azi în persoana lui Mihai Tudose.
După 6 luni de scuze, care mai de care mai ridicole, de la „dispariția misterioasă” a unor sume pe care PSD se baza pentru măriri de pensii și salarii până la situația, fără precedent, în care PSD a ajuns să depună moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, pentru orice om care respiră fără a i se aduce aminte că trebuie să o facă este absolut evident că PSD nu doar că nu poate însă nici nu vrea să se pună în ingrata situație de a-și aplica la literă programul de guvernare cu care a momit alegătorii. Este, poate, singura dovadă de responsabilitate pe care PSD o poate da pentru că fantezismul iresponsabil al PSD din programul său de guvernare ar distruge efectiv România.
Cine va fi premier? Cred eu că nu Mihai Tudose și mă bazez, printre altele, pe o declarație din Octombrie 2016 a Președintelui României: „Politicianul dovedit plagiator trebuie să dispară din politică”. Un plagiator, prins în fapt cum a fost prins Bădălău furând 4 saci de grâu, nu va fi acceptat de Iohannis.

C.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *