Nici UN blat cu PSD!

Din clipa în care am ales să mă implic în politica giurgiuveană, în măsura în care am putut să o fac în şi pentru PNL, aceasta a fost una din liniile pe care le-am urmat fără a mă abate cu nici măcar un centimetru! Azi nu cred că există vreo persoană care să mă poată măcar în glumă acuza sau suspecta de vreun partizanat direct sau indirect cu PSD.


Politica giurgiuveană a rotit în ultimii ani aceleaşi nume. Cu mici şi insignifiante ca număr excepții aceleaşi nume de persoane trecute prin mai multe partide, ba chiar țopăind de la dreapta la stânga fără jenă, fără limite, chiar ”fără număr” în unele cazuri. Aceiaşi actori interpretând prost diferite roluri în aceeaşi piesă de teatru absurd pe scena aceluiaş județ Giurgiu, toți având aceeaşi replică: ”vă oferim (culmea) SCHIMBAREA!”.

Aceleaşi nume care parcă într-un sistem ciclic au avut la un moment dat frâiele județului şi parte din cele ale municipiului, fiecare într-o mai mică sau mai mare măsură, iar aici am să vă dau câteva exemple din primul eşalon al politicii giurgiuvene cu doar o parte din trasee, la unii ar ocupa prea mult spațiu întregul traseu: Alexandru Vladu (PSD-ALDE), Toma Petcu(PNL-ALDE), Elena Dinu(PNL-PSD), Vasile Mustățea(PNL-ALDE), Dumitru Beianu(”N” partide-PSD-PNL), Marin Anton(”N” partide-PSD-PNL), Marian Maroiu(PSD-PNL), Noruț Stănişteanu(PNL-PML-PNL-PRO România) Barbu(independent-PSD), Cuc (PPDD-PSD) şi mulți alții în aceeaşi situație rămaşi, mai mult sau mai puțin discret, ancorați în PSD, unii cu ”boli PSD” greu curabile, unii chiar legați aproape ombilical prin funcții, contracte sau promisiuni de măreție chiar dacă nu au trecut pe la PSD. Lucrurile stau la fel şi în eşalonul doi unde 65% au avut mişcări năucitoare de la dreapta la stânga şi invers iar cel mai rău este să vezi tineri de până în 30 de ani crescuti de cei de sus si cei asemeni lor cum au mostenit harul consecvenței de a fi inconsecvent pentru că aşa au pomenit la părinții lor politici cărora dacă nu le-a mers foarte bine, măcar nu le-a mers rău.

Aceleaşi figuri care, când dintr-un partid când din altul, când din stânga când din dreapta, au hotărât încotro se duc județul şi municipiul Giurgiu, mai cu seamă după ieşirea controversatului Lucian Iliescu din lumina reflectoarelor politichiei, ”nea Luci” care, acum observ mai bine, se pare că a reuşit să ofere oarecumva ceva echilibru întregului spectru al politicii giurgiuvene.

Rezultatul? Sinistra situație în care județul şi municipiul se află azi. Toți cei numiți mai sus şi multi alții aflați în aceeaşi situație, se fac azi vinovați într-o mai mică sau mai mare măsură. Că județul şi municipiul sunt într-o stare jalnică nu trebuie să v-o spună statisticile care le plasează în ultimele cinci locuri din țară la aproape toți indicatorii ci trebuie doar să deschideți fereastra şi să vă uitați, să ieşiți din case şi să vă plimbați.
Azi, acum, au acelaşi discurs ca în urmă cu 4 ani sau ca în urmă cu 6 sau chiar cu 10 ani(am să revin cu un exemplu năucitor de om politic care spune azi EXACT aceleaşi fraze pe care le spunea în urmă cu fix 11 ani doar că le spunea din alt partid) aceleaşi viziuni, aceleaşi metehne, acelaşi ”traseu stabilit că nu-i tocmai stabil” şi aceleaşi gogoşi electorale pe care nu le-ați primit de la ei nici când vi le vindeau din alte partide, nici acum 4 ani, nici acum 8 ani. Pentru unii este ”ultimul tren” realizând că, dacă nici acum nu dau ”tunul cel mare” nu vor mai avea ocazia iar mult prea mulți se înjosesc la meschine târguri făcute cu PSD pentru favoruri care nu valorează nimic chiar dacă nu sunt puse în balanță cu demnitatea, cu onoarea. Consilieri care se milogesc pentru motorină, ”oameni mari” care trag de un amărât de contract sau de-o funcție pe undeva sau care se amăgesc că poate ”vor fi iarăşi ce nu au fost niciodată dar puțin mai bine decât atunci” dacă sărută mâna murdară a PSD, toți însă căutând sprijin politic acolo unde nu trebuie, sperând că vor fi ajutați să se urce-n ”ultimul tren”.

Rămân consecvent pe ideea că PSD este cea mai nocivă organizație politică, un partid nefrecventabil pentru orice om de bună credință, un partid cu care nu se poate asocia nicio persoană care-şi doreşte real binele comunității, care-şi doreşte dezvoltare, care nu-şi doreşte afaceri dubioase, care poate fi om de afaceri şi fără a face afaceri cu statul, care munceşte fără a fi angajat de partid, care este pe picioarele lui fără a aştepta să fie pus pe picioare de politică!

Aceasta este doar o parte a unui singur motiv dintre sutele de motive pentru care eu nu voi putea accepta în tăcere un blat direct sau indirect cu PSD, cu atât mai puțin voi fi părtaş, direct sau indirect, la o asemenea monstruozitate!

Dacă un politician, mic sau mare în rang, tânăr sau în vârstă, aspirant sau nu la funcții obținute prin vot, nu poate supraviețui şi nu poate convinge şi atrage oameni fără asemenea înțelegeri, consider că nu are ce căuta a pretinde că vrea binele cetățenilor pentru că orice înțelegere cu PSD nu duce decât la agravarea situației județului şi municipiului, orice vot acordat în sprijinul administrației PSD, orice strângere de mână cu PSD, orice mişcare ”prietenoasă” față de PSD este, în ultimă instanță, decontată de oameni iar mărimea ”notei de plată” pe care o achită oamenii se vede clar în județul Giurgiu.

Nu, niciodată, sub niciun pretext!
Nici măcar un singur blat cu PSD!

Ciprian Danciu

One comment to “Nici UN blat cu PSD!”
  1. Cunosc situatia . Mă judec cu primăria Ogrezeni și prefectura Giurgiu de 27 ani pentru retrocedarea unor terenuri. S-au perindat prefecti, primari si alti functionari, fara să se facă minim efort pentru rezolvare, in schimb au imaginat tot felul de absurdități pentru a nu rezolva ceva si pentru descurajare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *