PNL Giurgiu-”Domnului Bădălău îi plac proiectele de apă – sunt profitabile”

PNL Giurgiu continuă seria dezvăluirilor legate de afacerile senatorului Bădălău în județul Giurgiu. Firmele numărului doi în PSD se pare că au acaparat majoritatea lucrărilor pe bani publici chiar cu prețul ignorării unor proiecte majore care ar îmbunătăți viața giurgiuvenilor prin accesul la apă și canalizare.

Președinte PNL Giurgiu

”Domnul Bădălău este axat pe proiecte de apa despre care cineva (n.r. Constantin Dumitru) v-a spus că se câștiga foarte mult. Am să vă vorbesc despre două proiecte de apă din comuna Florești-Stoenești, proiecte în valoare de 2,5 milioane de euro și amândouă licitațiile au fost câștigate, direct sau indirect, de domnul Bădălău. La Palanca-Stoenești a fost câștigată direct de o firmă a domnului Bădălău iar la Stoenești de o firmă a finului domnului Bădălău( n.r. completând că numele acestuia este Zamfir). Amândouă licitațiile repuse de mai multe ori pe rol până la declararea câștigătorului.” a declara Marin Anton, președintele Partidului Național Liberal Giurgiu.

Rugat de Marin Anton, Constantin Dumitru, secretar general al Partidului National Liberal Giurgiu, a continuat ideea. ”La Florești-Stoenești sunt două proiecte, care nu sunt primele de acest fel. În perioada în care eram primar al localității am depus la Administrația Fondului pentru Mediu un proiect de 100 de miliarde lei vechi care avea o componentă principală de canalizare. Aceste proiecte, la vremea respectivă, erau limitate ca sumă la maxim 2 milioane de euro, bani insuficienți pentru o comună de mărimea comunei Florești-Stoenești. Într-o comună unde era necesar un proiect pe 50 de km liniari de canalizare, noi am mers cu o componentă de 25 km de canalizare și doar 7 km de apă pentru a ne încadra în plafonul maxim de finanțare. Proiectul a fost declarat eligibil în Noiembrie 2010 și a rămas fără finanțare în 2015 pentru că domnul Bădălău a blocat permanent acest proiect. Domnului Bădălău îi plac doar proiectele de apă, a dorit și a spus că el vrea să facă acest proiect însă nu-i plăcea ideea de a face și componenta de canalizare or cei de la mediu aveau o concepție normală – nu poți să vii cu apă fără să ai canalizare. S-a renunțat la proiect în momentul în care domnul Bădălău și-a pus primar la Florești-Stoienești. Deși comuna este încadrată în ADI pentru apă și există acolo un proiect sănătos, complex, care include și o stație de epurare comună cu Găiseni, se preferă lucrări prin Ministerul Dezvoltării. De ce? Proiect de 2,5 milioane de euro, vii cu un escavator și doi băieți cu cazmaua, sapi șanțul, îngropi țeava și ai luat banii”. Făcând și o socoteală, scurtă dar deloc departe de adevăr, Constantin Dumitru a adăugat că aceste lucrări sunt preferate datorită marjei de profit pe care o aduc, aceasta ajungând chiar la 500%.

”Tot ce se întâmplă în județul Giurgiu este spre binele domnului Bădălău și mai puțin spre binele oamenilor”
a încheiat Marin Anton.

Încrengăturile financiare extrem de profitabile pe care senatorul Bădălău se pare că le are în județul Giurgiu, vin în dezavantajul cetățenilor. De ce? Reiese că, pentru profituri proprii deloc mici, Bădălău este dispus să blocheze proiecte pentru a deschide altele la care să aibă acces firmele lui în același timp ignorând proiecte solide, durabile.

 

Îndrăznește să crezi… că PSD produce bani cu prețul confortului tău.

Ciprian Danciu

*Sursa imaginii reprezentative: captură de ecran canal YouTube Realitatea Giurgiuveană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *