PNL Giurgiu își continuă creșterea! Bădălău învins atât în comuna natală cât și în orașul de reședință.

Un efort extraordinar depus de echipa de campanie a PNL la nivel național, echipă coordonată de președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, a contribuit în bună măsură la rezultatul obținut atât în primul tur al alegerilor cât și la victoria finală în această bătălie. O victorie prin care președintele Iohannis și PNL au reușit să o zdrobească pe Vasilica Dăncilă dar și PSD.
Votul de încredere primit de Klaus Iohannis, reprezintă nu doar dorința românilor de a avea o Românie normală ci este în egală măsură un vot de blam dat submediocrității, hoției și incompetenței promovate de PSD din Iunie 2016 până azi.

PNL Giurgiu a reușit să obțină un rezultat mulțumitor.
În Iunie 2016, PNL Giurgiu obținea un rușinos și dezamăgitor rezultat la nivelul județului de 23,38%. În urma acestui rezultat PNL se vedea la Giurgiu cu doar 6 primari din cele 54 UAT ale județului. Acel rezultat rușinos și dezamăgitor nu era însă decât introducerea unei povești de groază pentru PNL Giurgiu pentru că alegerile din Decembrie 2016 aveau să aducă un rezultat și mai slab, chiar umilitor, PNL Giurgiu obținând doar 11% din voturile valabil exprimate lucru ce a condus la situația incredibilă în care PNL nu a trimis în Parlamentul României niciun reprezentant, nici măcar în urma redistribuirii. În același timp, la Giurgiu PSD obținea 57,55% în Iunie 2016 la alegerile locale și un monstruos aproape 70% în Decembrie 2016.
Nu puțini au fost cei care atunci au început să cânte prohodul filialei giurgiuvene a PNL dar puțini au fost cei care după cele două dezamăgiri au rămas pe baricadele liberale la Giurgiu. Mulți dintre pretinșii liberalii giurgiuveni plecând la locuri călduțe date de PSD, alții pactizând tacit cu PSD din interiorul PNL, iar dintre aceștia mulți fiind tocmai cei care au contribuit activ la dezastrul de 23% și la drama de 11% trăite de PNL la Giurgiu.

Au urmat perioade de neliniște, tensiuni și muncă la PNL Giurgiu și au sosit alegerile europarlamentare.

Având ca rezultat de referință acel 11% de la alegerile parlamentare, având doar 6 primari dintre care, o spun deschis și asumat, doar patru mai joacă activ ca liberali, PNL Giurgiu pornea la luptă ca victima sigură însă, cu toate acestea, a reușit să crească de la 11% în 2016 la un număr de voturi de 25.969 ceea ce a adus o dublare a scorului față de ultimul rezultat, PNL având 21,74% în vreme ce PSD a avut la Giurgiu un număr de 46906 de voturi ceea ce a însemnat un procent de 39,27%. Ecartul PSD a fost redus de la aproape 60 de procente la 17,5 procente. Deloc puțin, deloc un rezultat slab.

Primul tur al alegerilor prezidențiale a fost însă și turul care a arătat clar trendul descendent al PSD Giurgiu. Am avut un prim tur în care strocul PNL Giurgiu a crescut substanțial într-un interval relativ scurt. Astfel că în primul tur al alegerilor prezidențiale PNL Giurgiu a crescut la un număr de 34,570 de voturi asta aducând un procent de 30,5%, o creștere de 8 procente în vreme ce PSD Giurgiu a obținut 48.570 voturi însemnând 42,85%. Ecartul s-a diminuat de la 17,5% la 12%. Primul tur al acestor alegeri a adus încă ceva nou în județul Giurgiu. Pentru mine deloc surprinzător, cunoscând munca oamenilor dar și faptul că au făcut opoziție PSD-ului în orice instanță și sub orice formă a fost necesar, pentru Bădălău rușinos de-a dreptul, PNL a reușit victorii atât în Ogrezeni, comuna natală a lui Bădălău, cât și în Bolintin Vale, orașul de reședință al președintelui PSD Giurgiu. Rezultate foarte bune au fost obținute de PNL și în alte localități ale județului Giurgiu.

Turul al doilea al alegerilor prezidențiale a situat, ce-i drept, PNL Giurgiu în postura de învins la nivel local însă, rezultatele în sine au confirmat creșteri considerabile. În condițiile în care PNL are doar 4 primari activ implicați, în turul al doilea PNL a obținut 55.321 voturi, 45,22%, în vreme ce PSD a obținut 67,008 voturi, 54,78% ecartul reducându-se iar de la 12% la 9,5%. Asta trebuie să-i dea mult de gândit lui Bădălău, dar ceea ce trebuie iar subliniat este că lui Bădălău nici în primul tur și nici în al doilea tur al acestor alegeri nu-i acordă credit tocmai oamenii care sunt mai aproape de el anume locuitorii comunei sale natale, Ogrezeni(PNL- 58,50%), și locuitorii orașului său de reședință, Bolintin Vale (PNL-54,74%) iar asta în condițiile în care ambele localități sunt administrate de, culmea, primari PSD!
Rezultate execepționale au fost obținute de PNL și în comunele Joița (PNL – 73,46%), Florești-Stoenești (PNL-70,49%), Mihăilești (PNL-65,43%), Ulmi(PNL-61,48%), Gogoșari(PNL-57,05%), Valea Dragului(PNL-56,96%), Crevedia Mare(PNL-56,25%), Grădinari(PNL-52,17%) și, o supriză extraordinar de plăcută, Adunații Copăceni(50,98%), toate acestea fiind comune care au primari PSD, rețineți! Cei patru primari liberali, oameni și administratori de toată isprava, au obținut și ei victorii în comunele pe care le administrează: Bolintin Deal (PNL-72,79%), Cosoba (70,42%), Săbăreni (PNL-70,22%) și Herăști (PNL-66,42%).

Nu, asta nu înseamnă că la nivel de opinie personală mă pot declara fericit dar sunt, însă, mulțumit iar cum în August 2016, analizând la rece eșecul PNL de la localele din Iunie 2016, îmi exprimam nemulțumirile și îngrijorările, cum după alegerile parlamentare din Decembrie 2016 îmi exprimam aceleași nemulțumiri și îngrijorări, în ambele cazuri legate de ceea ce se făcea la PNL Giurgiu și nu trebuia să se facă, legate de ceea ce eu, în umila mea opinie, consideram că ar fi trebuit făcut și nu s-a făcut, acum este mai mult decât clar că PNL are la Giurgiu potențialul de a câștiga alegerile locale și alegerile parlamentare din 2020. Asta, desigur, nu fără ajutorul eroilor alegerilor, așa cum președintele Iohannis îi numea pe bună dreptate pe români.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

Dan Motreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *