PNL Giurgiu – voturi între ”doar legal” şi ”legal şi moral”

Am spus-o şi rămân la ideea că nivelul remunerării aleşilor, de la parlamentari la primari, de la presedinți de CJ până la consilieri locali si județeni, trebuie să fie unul chiar cu mult peste medie, un nivel care să-i permită alesului un trai bun doar din această activitate astfel încât tot timpul său şi întreaga sa pricepere să poată fi canalizate, alături de bunele intenții bine direcționate, către a găsi şi aplica soluții de îmbunătățire a vieții celor care i-au ales. Dar asta doar în condițiile în care există şi disponibilitatea financiară or nu în vremuri de restrişte, ca acum, şi nu în județe şi municipiile reşedință ale acestora în care pe plăcuțele de la intrare scrie ”bine ați venit într-unul dintre cele mai sărace județe/oraşe din țară”. Nu am avut timp să mă informez corespunzător asupra subiectului însă, la o primă vedere ”din goana calului”, nu pot decât să concluzionez că majoritatea consilierilor municipali ai PNL de la Giurgiu au gafat grav. Au gafat moral față de alegatori, au gafat moral față de salariații ce urmează a fi disponibilizați, dacă nu au fost deja, din aparatul administrativ din rațiuni de ordin financiar, au gafat vis a vis de o reconstrucție a imaginii Partidului Național Liberal la Giurgiu, toate aceste gafe printr-o singură ridicare de mână a majorității consilierilor municipali ai PNL, umăr la umăr cu cei ai PSD(????), pentru mărirea indemnizațiilor de şedintă pe care le primesc. O gafă pe care o cataloghez ca fiind de-a dreptul odioasă, spre limita inacceptabilului! O gafă care sper, vreau să cred, că nu a avut girul conducerii PNL Giurgiu. O gafă care NU trebuie să se repete sub vreo altă formă.

Țin să-i felicit pe cosilierii județeni ai Partidului Național Liberal care s-au opus cu vehemență unei măsuri similare în Consiliul Județean Giurgiu. Asta chiar dacă, cum am înteles că argumenta poziția un consilier municipal, ”este legal”.
Partidul Național Liberal are obligația de a privi şi către aspectele morale, doamnelor şi domnilor consilieri municipali, or nu de a vota doar pentru că este… legal. Acesta ar trebui să fie doar unul dintre aspectele care să ne diferențieze de PSD. Înțeleg domniile voastre?
Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *