Pod peste Dunăre nu la Giurgiu ci la Zimnicea – Ce oferă PSD județului Giurgiu? Circ, promisiuni şi vizite.

Guvernul Dăncilă a ales, un nou pod va lega România de Bulgaria prin Teleorman şi nu prin Giurgiu.
Dar cu Giurgiu şi giurgiuvenii cum rămâne? Rămâne cum am stabilit. Guvernul Dăncilă are în componența sa doi miniştri giurgiuveni. Niculae Bădălău, preşedinte PSD Giurgiu, senator de Giurgiu şi ministru al Economiei, şi Razvan Cuc, ales de giurgiuveni să devină deputat de Giurgiu, giurgiuvean şi ministru al Transporturilor. În vreme ce giurgiuveanul Bădălău chiar promisese giurgiuvenilor un nou pod peste Dunăre, giurgiuveanul Cuc s-a bătut cu pumnii în piept că face şi drege pentru Giurgiu. Cu toate acestea, guvernarea PSD-ALDE a ales ca podul peste Dunăre să nu fie făcut în Giurgiu ci în Teleorman. Dacă podul ar fi fost făcut la Giurgiu, județul dar mai ales municipiul ar fi avut să fie mai atractive pentru investitori si ar fi adus mai mulți bani în visteria administrației locale, bani ce ar fi putut fi folosiți pentru investiții.

În ciuda recomandărilor experților, Vasilica Dăncilă a decis că varianta Zimnicea-Sviştov este cea mai bună. Varianta Giurgiu-Ruse nu a fost agreată de guvernarea PSD-ALDE asta deşi Giurgiu-Ruse face parte dintr-un coridor european, care are punctele finale la Salonic, Atena şi Istanbul, iar oraşul Ruse va fi legat, în curând, de o autostradă ce va ajunge la Veliko Târnovo şi Sofia iar Guvernul Bulgar a arătat, spre deosebire de Guvernul PSD-ALDE, o mare disponibilitate de a investi în infrastructura rutieră.
Peste asta, Giurgiu-Ruse făcând parte dintr-un coridor european, investiția ar fi putut fi finanțată în foarte mare parte cu fonduri europene. Dat fiind faptul că finanțarea europeană nu este tocmai uşor de manipulat spre a face ca firmele de casă ale PSD să beneficieze de acei bani, mă întreb: să fie şi acesta un motiv pentru care giurgiuvenii noştri din guvern nu s-au bătut şi zbătut să aducă podul în județul ai cărui fii se mândresc că sunt?

Între timp, PSD Giurgiu plimbă prin județ miniştri ai guvernului Dăncilă. Ce le arată? Unul dintre cele mai sărace județe din România, camere foto la care sa zâmbească, ceva asfalt pus de firmele de casă ale lui Bădălău şi pâine cu sare. Pleacă vizitele, vin vizitele iar giurgiuvenii rămân cu circul şi scandalul dintre cele două tabere ale PSD Giurgiu. Un scandal care îi afectează direct pe giurgiuveni, un scandal în care pe de o parte îl avem pe Bădălău cu finul lui, incompetentul Marian Mina, iar în cealaltă tabără îl avem pe incompetentul primar Barbu, acest #NuMaiRezist în PSD Giurgiu, dar despre acest scandal veți citi pe larg într-un alt articol.

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *