Primarul PSD Barbu-lecții de distrugere sistematică a unui oraș, azi capitolul ”Siguranța cetățenilor”

Șapte ani de zile au trecut de când ”blestemul Nicolae Barbu” s-a abătut cu furie asupra municipiului Giurgiu. Șapte ani plini de minciuni, agramatism în cel mai înalt scaun al orașului, scuze ridicole și acuze revoltătoare ambele adresate cetățenilor, șapte ani de când primarul PSD Nicolae Barbu nu doar că nu construiește dar ne oferă în mod sistematic lecții despre cum poți distruge o urbe, cum poți depopula un municipiu reședință de județ, cum poți îndepărta până și cele mai timide gânduri ale oricărui investitor serios de a veni în municipiul reședință de județ Giurgiu. Șapte ani pe care Giurgiu și giurgiuvenii nu-i mai pot recupera. Șapte ani ratați.

De la drumuri la țânțari, de la câini la lipsa de investiții, de la sărăcie la bălăriile care, dimpreună cu gunoaiele, îngroapă orașul, de la deszăpezirea pe bază de ”Doamne ajută!” la inundațiile generate de orice ploicică, primarul PSD Nicolae Barbu a demonstrat vreme de șapte ani aceeași lipsă de pricepere, viziune și voință pe care PSD o demonstrează în absolut tot ce atinge oferindu-ne cu generozitate lecții despre distrugerea sistematică a unui oraș.

De curând a început să distrugă și liniștea și siguranța municipiului prin incapacitarea Direcției Poliției Locale Giurgiu.

Sechestrul
În martie  2017 printr-o hotărâre a Consiliului Local Giurgiu, 21 de poliţişti locali au fost disponibilizaţi. 15 dintre cei 21 s-au îndreptat către instanță considerând HCL abuzivă. În 8 iunie 2018, Curtea de Apel a anulat hotărârea consiliului local şi a dispus repunerea pe posturi a celor 15 poliţişti locali și plata retroactivă a tuturor salariilor şi majorărilor aferente de la data restructurării şi până în prezent. Hotărâre Judecătorească cu titlu executoriu.
De la acea dată primarul PSD Nicolae Barbu a refuzat sa aloce fondurile necesare respectării Hotărârii Judecătorești către Direcția Poliției Locale Giurgiu asta deși cei 15 au fost reîncadrați.
Oamenii, disperați, au apelat la un executor judecătoresc care azi, 25 iulie 2019, s-a prezentat la sediul Poliției Locale Giurgiu unde, în mod legal, a pus sechestru pe toate autovehiculele Direcției Poliției Locale Giurgiu în acest fel lăsând pedestră Poliția Locală a municipiului reședință de județ Giurgiu. 

Siguranța
Pe de altă parte, problemele Poliției Locale Giurgiu nu sunt doar acestea. De vreme bună Poliția Locală Giurgiu nu mai poate asigura siguranța cetățenilor, a bunurilor cetățenilor și a bunurilor comunității pe timp de noapte deoarece Poliția Locală Giurgiu închide efectiv la orele 22:00 invocându-se lipsa de personal. Dacă la nivel oficial se invocă lipsa de personal, surse de încredere din Poliția Locală mi-au transmis că ar fi vorba de fapt despre voința primarului Barbu care consideră că bugetul local nu poate suporta achitarea sporului de noapte către agenții Poliției Locale Giurgiu.
Funcții libere există în organigramă însă Primăria le-a blocat din lipsă de bani la buget, un buget construit de primarul PSD Barbu.
Toate acestea afectează siguranța cetățenilor municipiului Giurgiu și siguranța bunurilor, fiind atât de afectată capacitatea operativă a Poliției Locale Giurgiu încât efectiv Direcția din subordinea primăriei și-a pierdut mijloacele prin care să își poată atinge scopul pentru care a fost înființată.

Desigur, nici domnul director al Direcției Poliției Locale Giurgiu, Lazăr Ciobanu, și nici directorul adjunct al Direcției Poliției Locale Giurgiu, Mihăiță Penciu, nu s-au înghesuit până azi la declarații de presă spre a informa cetățenii atât asupra riscurilor la care situația îi expune dar și asupra a ceea ce eu cred că sunt serioase nereguli, tolerând situația, îmbrășișând-o cu drag de șef Barbu și de propria funcție, permițând a se ajunge aici asta chiar dacă personalul din subordine are de suferit agenții fiind nevoiți să se deplaseze în ”pas alert” pe jos pe distanțe lungi cam cât Giurgiu de mare. Mai mult decât atât, domnul director Lazăr, cu o seninătate absolut revoltătoare, își încheie o declarație cu, atenție, “nu vom mai putea interveni la solicitările giurgiuvenilor și…ASTA ESTE!”.
Păi cum adică domnule ”ASTA ESTE!”? Pe banii giurgiuvenilor ASTA ESTE? Cu siguranța bunurilor giurgiuvenilor ”ASTA ESTE”? Cu siguranța giurgiuvenilor ”ASTA ESTE”?

Un grobian mod de a batjocori Giurgiu, giurgiuvenii, banii giurgiuvenilor, siguranța giurgiuvenilor și chiar agenții Poliției Locale Giurgiu.
Un lucru este cert, CORECT folosită ca instituție din subordinea Primăriei, Poliția Locală ar putea deveni în Giurgiu un instrument prin care pe de o parte Primaria ar putea face indirect economii și pe de altă parte ar putea aduce bani la bugetul local participând chiar la educarea celor „mai puțin adaptați” decât majoritatea. Dar asta numai și numai în condițiile în care Poliția Locală ar fi CORECT administrată și utilizată.
Azi acest lucru nu se poate întâmpla și asta în primul rând din cauza incompetenței primarului PSD Nicolae Barbu.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *