PSD – imperiul din Giurgiu ( I )

Giurgiu, județul disperării.

Într-o Românie în care rata analfabetismului funcțional a ajuns, între tineri, aproape de 42%, într-o țară în care peste 55% dintre români, indiferent de sex, consideră că violul poate fi justificat sau în care rata abandonului școlar pentru segmentele primar și gimnazial este de 19%, într-o Românie în care aproape 30 % din populație nu înțelege care-i treaba cu hărțuirea sexuală sau cu violența domestică, țară a cărei infrastructură rutieră însumează undeva la 750 km de autostradă și țara a cărei rată a șomajului poate părea mică la 5,5% dacă nu luăm în calcul că este disproporționată între Nord și Sud cu diferențe care ajung, între unele orașe, la 8 procente, sunt și lucruri care merg bine, extraordinar de bine. Ce? Afacerile cu statul ale baronilor locali iar județul Giurgiu a devenit acum pentru senatorul Bădălău ceea ce Teleormanul a fost, poate este încă, pentru infractorul condamnat Dragnea.

Despre județul Giurgiu se pot spune multe, niciunele prea bune. Economic este un județ în colaps care, chiar pe fondul unei creșteri a PIB la nivel național, în 2016 înregistra… o scădere a PIB de 3 procente. Un raport de 1,97 pensionari la 1 activ (65800 la 34400) este însoțit de o rată a șomajului înșelător de mică, doar 3,77, chiar sub media țării în luna Mai însă o rată înșelătoare dacă ne gândim că cifrele nu arată persoanele care au ieșit efectiv din evidențele ANOFM și nici tinerii absolvenți de liceu care, evident, au să apară o perioadă în evidențe. Penultimul loc între județele țării la valoare adăugată în economie și la rata promovare  a examenului de bacalaureat 2017 dar primul ca rată a analfabetismului, 4% fiind cel mai mare procent de analfabeți din țară. Doar undeva la 40% din gospodăriile județului sunt racordate la canalizare… Sigur, se poate și mai rău decât Giurgiu dacă te uiți la… ultimul loc, acolo unde județul Giurgiu nu-l ocupă. Cu un lucru a binecuvântat Dumnezeu județul acesta: nu ne-au atins multinaționalele. Bine că am scăpat de așa blestem pe capul nostru că ăștia-s ai dracului și poate ridicau județul de pe … penultimul loc în România ca cifră de afaceri a companiilor din județ. Dar sunt lucruri care merg bine în județ, extraordinar de bine: PSD-ul merge bine.

Din istorie-n prezent – pe ăștia-i avem, cu ăștia defilăm…

Aventura baronului de Giurgiu avea să înceapă undeva în anul 1988 când, în luna Ianuarie ziua fatidică a lui 13, cel ce pe atunci nici nu bănuia că avea să ajungă al doilea om în într-un partid aflat la guvernare, comitea o faptă penală pe care șuții străzii o încadrează ca găinărie: fura 4 saci de grâu. Condamnat la un an de închisoare „cu executare prin muncă productivă”, micul infractor de atunci avea să răsufle ușurat beneficiind de o grațiere ordonată de Ceaușescu. Cine ar fi crezut atunci că România va avea, peste 28 de ani, să fie condusă de … găinari? Ăștia au, se pare, potențial de mari politicieni.

Înscris în PSD, ”grațiatul” Bădălău a avut prima ”apariție” controversată undeva în anul 2006 când a efectuat o tranzacție imobiliară, considerată de mulți suspectă, în valoare de aproximativ 3 mil. de EUR pentru ca în 2008 ANI să sesizeze DIICOT acuzându-l pe deputatul, la acea vreme, Bădălău de spălare de bani. Acela a fost, probabil, momentul în care Bădălău și-a pierdut încrederea în justiție ceea ce îl face acum să-i stea de-a dreapta lui Dragnea în lupta împotriva fragilei „făpturi”. De ce? Simplu, Bădălău a fost achitat, acuzația nu ”s-a lipit”, prin urmare, declarat nevinovat, posibil că i s-a dereglat compasul. ”Cum este posibil să… fiu achitat? Justiție nedreaptă!”.

Aventurierul nostru continuă, prinzând curaj, și ajunge să i se deschidă un nou dosar, de această dată de către DNA, pentru „trafic de influenta pentru ca ar fi aparat interesele unei rețele infracționale care viza monopolizare producției și desfacerii produselor din carne, printr-un amplu mecanism de evaziune”. Acest dosar a fost semnalul care arăta clar că fostul hoț de grâu a crescut, s-a maturizat și a reușit, în sfârșit, să devină eligibil pentru o funcție înaltă în PSD. De la 4 saci de grâu la prejudiciu de 50 milioane de euro… Se spune, chiar, că a fost ziua în care Dragnea a plâns de fericire: „Mă faci să fiu mândru de tine!”. Este și dosarul care îl urmărește încă pe baronul de Giurgiu dar și dosarul care-l expune miștourilor șpăgarilor din liga mare pentru că i-a adus porecla de ”Ficățel”. Ia lumea șpăgi dar… cum, mă, să iei… ficat de pasăre? Douăj dă kile?.  la solicitarea lui Bădălău Niculae, Elias EL Khourky a pus la dispoziția acestuia, prin intermediul lui Sărăcuţu Adrian, cu titlu gratuit, 200 pulpe de pui, 200 bucăţi piept de pui şi 20 kg ficat de pasăre, produsele fiind ridicate, în data de 29 mai 2013.” se arată în documentele DNA.

Va urma*

Continuarea AICI – PSD – imperiul din Giurgiu ( II )

C.D.

*În partea a doua:”Din istorie-n prezent – pe ăștia-i avem, cu ăștia defilăm…”  – relațiile de cumetrie. „Banul este ochiul… pesedistului”  – cum se mănâncă o „pâine cinstită” în ”marea familie” giurgiuveană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *