Război la vârf între PSD și ALDE-Bădălău fault la Toma Petcu.

Odată cu instalarea guvernului Dăncilă, vicepreședintele ALDE, Toma Petcu, unul dintre oamenii aflați ca poziție politică imediat sub Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, practic… al doilea om în ALDE la nivel național, pierdea funcția de ministru al Energiei, asta după ce a reușit să reziste circului guvernamental declanșat la debarcarea guvernului Grindeanu. Toma Petcu a anunțat delicat că-și dorește să fie aproape de familie și din acest motiv a renunțat la funcția de ministru. Nu spun că Toma Petcu ne minte dar spun că… ne cam păcălește într-un stil oarecumva… diplomatico-politicianist. La acel moment îl felicitam ironic pe Bădălău pentru performanța de a-l fi dat jos pe Toma Petcu. Argumentam atunci fără a folosi și ceea ce știam deja: Bădălău și Mina folosesc orice mijloc au la dispoziție pentru a-l trage în jos pe Toma Petcu. Duetul naș-fin este lipsit de scrupule nu doar în lupta cu adversarii politici, unde poate ar fi de înțeles până la un punct, ci și într-un război fratricid pornit împotriva partenerilor de guvernare. Nu uitați, vă rog, Bădălău a fost și încă este, pentru următoarele 2-3 zile, al doilea om în PSD stând, doar teoretic acum, imediat de-a dreapta lui Dragnea în vreme ce Toma Petcu se situează în ALDE, alături de oameni politici ca Teodor Meleșcanu, imediat de-a dreapta lui Tăriceanu. Cu alte cuvinte, războiul PSD-ALDE este chiar la vârf. Toma Petcu pare absolut conștient de existența acestui război iar asta este o ipoteză confirmată de, ceea ce un ziarist giurgiuvean numea, ”mișcarea #rezist ALDE”, însemnând o luptă la baionetă începută în toate consiliile locale din județul Giurgiu de către consilierii ALDE împotriva primarilor/consilierilor PSD. S-ar zice că între PSD și ALDE nu există nicio alianță, că nu se susțin, că nu guvernează împreună și că la Giurgiu nu sunt șefi numărul doi din PSD și numărul doi din ALDE. S-ar putea zice chiar că Bădălău face politica PSD-ului de capul său, fără să țină cont de deciziile partidului în privința alianțelor politice.

Dar râca nu este nouă. Nu pot spune cine a pornit-o însă, bazându-mă pe cele ce urmează, pot presupune că este vorba despre o antipatie colosală pe care Excelența Sa, Marian Mina, împreună cu nașul său ”Wannabe Brutus”, Bădălău, i-o poartă lui Toma Petcu.

Iată o declarație făcută de Marian Mina în contextul pe care vi l-am povestit AICI. Discuția ajunsese, la acel moment, în faza în care ucenicul nepriceput asculta sfaturile Excelenței Sale, Mina, despre unde greșește PNL Giurgiu și dintr-una într-alta aud:

Mina – “Voi (n.a. PNL) știți ce faceți în momentul ăsta? Îl creșteți pe Toma Petcu de care eu am o părere foarte, foarte proastă. A tras bani din campanii [n.a. porțiune cu audio foarte slab] a învățat de la Iliescu (n.a. Lucian Iliescu-fost președinte PNL Giurgiu) numai măgării.

Ei, dar asta arată doar antipatia pe care i-o nutresc cei doi lui Toma Petcu dar nu arată josnicia duetului naș-fin, lipsa de orice caracter când vine vorba de a-și faulta, culmea, aliații.

Mina – “Noi (n.a. Mina și Bădălău) am vrut să-l scoatem pe Ștefan (n.a. Gheorghe Ștefan-fost candidat cap de lista PNL Giurgiu la Camera deputaților, fost președinte PNL Giurgiu)) deputat și să-l tragem în jos pe Toma Petcu. Și l-am chemat pe Ștefan, Bădălău a avut o discuție cu el, să-l ajute.”

Asta a declarat Excelența Sa, Marian Mina, sau… parafrazându-l pe Nietzsche, ”Așa grăit-a Marean”.
Ce avem noi aici? Avem numărul doi din PSD, Bădălău, care dorește să-l ”tragă în jos” pe aliatul său, partenerul său, numărul doi din ALDE, Toma Petcu. Bun, erau alegeri și… cel mai votat, nu neapărat mai bun, să câștige. Dar… cum dorea Bădălău să-l tragă în jos pe Toma Petcu? Cumva promovându-l excesiv pe… Răzvan Cuc pentru ca Răzvan Cuc să atragă voturi multe din categoria de vârsta a lui Toma Petcu, de exemplu? Nu! Promovându-și candidații lui, ai PSD Giurgiu, alergând să ia toate voturile din județ la care are acces pentru oamenii lui, ai PSD Giurgiu? Nu! Folosind mijloacele și resursele în interesul colegilor săi candidați (mijloace și resurse pe care le punea cu dărnicie la dispoziția lui Gheorghe Ștefan)? NU! Dar cum? Păi… s-a gândit să-l  ajute spre a deveni deputat pe… candidatul PNL în defavoarea… candidatului ALDE, Toma Petcu. Halal președinte executiv mai are PSD, halal oameni stau în spatele lui la Giurgiu și milă îmi este de social-democrații care speră că Excelența Sa, Marian Mina, sau Bădălău urmăresc altceva decât interesele personale în condițiile în care sunt dispuși la asemenea josnicii nu doar față de aliați dar și față de colegii din propriul partid. Peste asta, iresponsabilitatea celui ce a fost condamnat pentru o găinărie, senatorul ”Ficățel”, din orgolii… doar de el înțelese a expus și expune, încă, unui mare risc însăși coaliția de guvernare PSD-ALDE. Pe mine nu poate decât să mă bucure dar nu știu cât de bucuroși sunt membrii PSD, șefi prin alte județe, care și-au înfipt oamenii prin Guvernul Dăncilă sperând că ALDE va susține PSD până-n pânzele albe.

Cert este că Tăriceanu și Toma Petcu au acceptat un compromis prin renunțarea lui Toma Petcu la Ministerul Energiei. Ceea ce nu știu este… câtă vreme se va mai lăsa Toma Petcu umilit și batjocorit de ”hoțul de grâu” aka ”Ficățel” aka ”Wannabe Brutus”, semnale fiind, mai ales prin consiliile locale ale primăriilor din județul Giurgiu, că lui Toma Petcu i-a cam… ajuns cuțitul la os. Pe când și lui Tăriceanu?

Aceștia vă sunt călăuzitorii, stimați… social-democrați giurgiuveni. Iată-i dezbrăcați în fața adevărului! Și abia încep să vi-i prezint, dacă nu-i știați deja. Abia de acum încep adevăratele picanterii întocmai precum grăite de Excelența Sa, Marian Mina.
Să… vă stăpânească sănătoși!

Ciprian Danciu

Giurgiu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *