Să te crezi Superman dar să-l trimiți la terapie de grup pe Motreanu-Se poate mai rupt de realitate decât atât?

Președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, are dreptate când spune că Florin Cîțu este vinovat pentru ceea ce se întâmplă în PNL azi.

Eu îndrăznesc să spun, însă, că nu este singurul vinovat, sau mai bine zis nu este principalul vinovat. Cîțu a fost doar o unealtă într-un joc orchestrat mârlănește, cu practici comuniste. Dacă tot am pomenit comuniștii, aș putea spune că Florin Cîțu ar fi fost ranga cu care s-a „accidentat” pe Ștefan Foriș la ordinul lui Gheorghiu-Dej, nici măcar executantul ordinului ci doar obiectul.
Dar departe de situația critică în care a adus Partidul Național Liberal, Florin Cîțu se face vinovat de chestiuni cu mult mai grave. Avem în fapt o Românie neguvernată de două luni de zile, de la data de 1 septembrie când a fost demis Stelian Ion și a fost dinamitată coaliția de guvernare.
Avem o lună de zile de când Guvernul Cîțu a fost demis în Parlament.

Avem în medie 500 de morți pe zi cu o campanie de vaccinare eșuată, deși era anunțată de Cîțu ca fiind un „succes nebun”, iar cei care mai scapă de pandemie au o altă mare problemă cu „bunăstarea” anunțată tot de Cîțu, bunăstare care se pitește în întunericul scărilor de bloc și îi lovește pe români „în moalele capului” cu facturile la gaze și electricitate în timp ce Partidul Național Liberal, care odinioară promitea stabilitate și 4, 8 sau chiar 100 de ani de guvernare liberală, se joacă „de-a v-ati ascunselea” cu guvernarea și cu soarta românilor.
Cumva caracterizabil ca impertinent, în contextul în care a obținut 60% la Congres printre altele și mulțumită faptului că lideri grei ai PNL precum Ilie Bolojan și Dan Motreanu au considerat la acel moment să fie imparțiali, Cîțu își permite să-i transmită unuia dintre cei mai vechi și respectați liberali că „poate are nevoie de terapie de grup”. Este, pe lângă iritant, cumva ciudat să-l auzi pe cel care se vede Superman recomandând terapie unuia dintre cei mai echilibrați liberali.
Iar dacă tot vorbește despre terapie, poate că Florin Cîțu ar trebui să fie mai preocupat ca Terapia SA, compania din Cluj, să primească răspunsul pe care înțeleg că-l așteaptă de vreo șase luni de la Agenția Natională a Medicamentului pentru producerea Favipiravir, antiviralul atât de necesar în această perioadă de pandemie de care se pare că au cam uitat Florin Cîțu și mânuitorul hățurilor pe care le poartă.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *