Senatorul Bădălău – ”Pistolarul” iresponsabil

În urmă cu nici o săptămână casa senatorului Bădălău era călcată de hoți în timp ce el împreună cu familia sa dormeau la etajul reşedinței. Din fericire senatorul şi familia nu au pățit nimic însă în urma incidentului a rămas subiectul ”pistolul”.
Senatorul Bădălău deținea în mod legal un pistol cu munție letală, Beretta 9 mm, din câte am înțeles. De precizat este faptul că legislația prevede clar că, dacă pistolul nu se află asupra deținătorului permisului, acesta trebuie securizat într-un fişet/cutie metalică, în vreme ce muniția trebuie securizată într-un alt fişet/cutie, sub cheie. În seara respectivă, contrar normelor stabilite prin regimul armelor şi munițiilor, senatorul a depozitat pistolul încărcat cu muniție în sertarul unui birou de la parterul casei sale în timp ce el şi familia dormeau la etaj. Aşa se face că, pe lângă bunuri de valoare şi bani, hoții au luat şi pistolul cu muniție. Desigur, Bădălău a fost amendat contravențional cu 5000 lei şi i s-a aplicat măsura complementară a anulării permisului de port armă cu drept de a aplica din nou peste 5 ani.
În urma evenimentului, pe bună dreptate, Bădălău aducea în discuție posibilitatea unei întâmplări tragice dacă vreun membru al familiei sale s-ar fi trezit şi ar fi surprins hoții. Acum, Bădălău doreşte să schimbe legislația privind regimul armelor şi munițiilor.

”Legiuitorul te obligă să ții arma într-un seif, cu muniția în alt seif și durează în jur de 12 minute ca să poți să iei arma. Dacă cineva îmi spune că un hoț sau un om care vrea răul familiei stă 12 minute ca să-ți asamblezi tu arma și să te duci la luptă acolo, e o problemă”, a declarat senatorul Bădălău.

Domnul Bădălău aplică în această situație două principii, cel calsic PSDragnea care spune ”am încălcat legea pentru că legea este proastă deci schimb legea… pentru că pot” şi cel al mutării atenției departe de iresponsabilitatea sa cruntă.
Domnule Bădălău, ştiți ce s-ar fi putut întâmpla în urma gestului dumneavoastră de cruntă neglijență? Dar, oare cu ce vă ajuta pistolul de la parterul clădirii dacă hoții urcau la dumneavoastră în dormitor? Realizați că şi dumneavoastră v-ați pus familia în pericol punând o armă letală la dispoziția hoților prin crasa neglijență de care ați dat dovadă? Dacă nu erau doar hoți ci şi puțin psihopați şi se hotărau să folosească pistolul chiar împotriva dumneavoastră? Ce s-ar întâmpla, domnule Bădălău, dacă, după ce pistolul va fi recuperat, la expertiza ce va fi efectuată s-ar constata că pistolul dumneavoastră a fost folosit de către hoți şi asta în urma cruntei dumneavoastră neglijențe? Dacă acel pistol cu tot cu muniție ar fi ajuns în mâinile unui scelerat care să vrea să facă şi el cum a văzut la ştiri despre SUA prin vreo şcoală, de exemplu? Realizați acum ce răspundere implică deținerea unei arme de foc letale? Oare înțelegeți de ce este absolut necesar să respectați normele legale de asigurare a armelor şi muniției?
Fumigenele lansate de iresponsabilul senator nu au darul de a proteja în vreun fel dreptul la autoapărare al cetățeanului ci sunt doar un ecran de fum menit a acoperi atât dorința sa de a arăta că nu trebuia sancționat pentru că, zice el, ”legea este proastă” cât şi dovada că este un iresponsabil care a contribuit involuntar la punerea în pericol a propriei siguranțe şi a siguranței cetățenilor, pentru că, deocamdată, nu am auzit ca arma să fi fost recuperată asta însemnând că nişte oameni certați cu legea dispun acum şi de un pistol Beretta 9mm cu muniție letală.
Oarecumva haios este faptul că, după ce a arătat că nu este apt să înțeleagă responsabilitatea atrasă de deținerea unei arme de foc, senatorul Bădălău anunță că este gata să-și asume responsabilitatea unui minister. Domnule senator, cum se spune ”cu toată dragostea”, nu sunteți în stare să respectați nişte reguli elementare impuse de regimul armelor şi munițiilor dar aveți pretenția că sunteți în stare să respectați pachete legislative complexe şi stufoase aplicabile activității unui minister? Cum spunea tanti Vasilica, cea pe care ați propus-o ca premier, ”HE-HE!”.

PS: din câte ştiu, senatorul Bădălau este şi vânător şi, fără să mă pricep, mă întreb dacă arma/armele de vânătoare pe care probabil Bădălău le deține au fost predate armurierului în urma abaterilor la regimul armelor şi munițiilor constatate şi sancționate de oamenii legii. Dacă nu le-a predat, mă gandesc că nu-i tocmai bine.

Ciprian Danciu

Senatorul Bădălău

Senatorul Bădălău

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *