Siegfried Mureșan – bani europeni pentru fermierii afectați de pesta porcina africană-110 mil EUR

De luni bune crescătorii de animale din România sunt sever afectați de pesta porcină africană care a căpătat proporțiile unei epidemii majore pe fondul incompetenței majorității administrațiilor locale și a cruntei nepăsări combinată cu o cruntă incompetență a guvernării PSD-ALDE. Mari ferme închise ceea ce generează pierderea locurilor de muncă a multor români, mici gospodari care-și văd munca și agoniseala distruse de imbecilitatea unui ministru incapabil să aplice măsuri a indicate de Comisia Europeană încă din 2017, un ministru mai pasionat de behăit comunist pe la stâne decât de protejarea muncii agricultorilor.
În acest cadru, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a făcut demersurile necesare și, sprijinit de colegii săi din Partidul Național Liberal, Daniel Buda și Marian-Jean Marinescu, a depus un amendament prin care se solicită alocarea a 110 milioane de euro din fonduri europene pentru combaterea pestei porcine africane și pentru ajutorarea fermierilor afectați. Tot prin eforturile lui Siegfried Mureșan, grupul PPE din Parlamentul European a decis susținerea acestui amendament lucru ce face ca România să fie mai aproape de obținerea unei finanțări europene de 110 milioane euro pentru combaterea pestei porcine africane și susținerea fermierilor afectați.
Este o veste bună pe care Mureșan o dă românilor și este un efort exclusiv al Partidului Național Liberal în vremuri în care guvernarea PSD-ALDE ne îndepărtează din ce în ce mai mult de Europa. Mureșan, însă, ne dă și o veste proastă. Discuțiile pe care europarlamentarul le-a purtat cu Phil Hogan, Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, au fost încheiate cu următoarea concluzie: pentru a putea beneficia de acești bani, 110 milioane de euro, pentru a putea ajuta cu bani europeni fermierii afectați din România, autoritățile din țara noastră trebuie să ia urgent măsurile pe care Comisia Europeană le-a semnalat deja din septembrie 2017: creșterea nivelului de biosecuritate în exploatațiile nonprofesionale; o mai bună gestionare a populației de mistreți; îmbunătățirea monitorizării și depistării timpurii a prezenței virusului la populația susceptibilă de porci domestici.
Dacă vestea bună este că PNL prin Siegfried Mureșan ar putea aduce 110 milioane din banii europeni pentru fermierii afectați, vestea rea este că PSD-ALDE trebuie să ia urgent niște măsuri pe care nu au fost în stare să le aplice vreme de un an or este clar că Leocadia Gavrilescu și Petre Daea sunt absolut incompetenți deci incapabili să ia astfel de măsuri. 

Ciprian Danciu

PNL, Siegfried Muresan

PNL, Siegfried Muresan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *