Toma Caragiu era fan… Bădălău-”N-ai pe cineva…?”

Să se cu trafic de influență, ar zice unii, să se cu valoarea mea, valoarea mea, să se cu vin cu pepsi maturat în PET cel puțin 10 ani… să se fie cu povești cu Mina, Bădălău și ”mezinu’ călărit de soartă.”
Aflăm din presă, ziarul Ziua, mai exact, că Nașu’ Bădălău nu mai reprezintă nimic pe la București. După ce a schimbat țărâna din Bolintin cu ”preșurili” alea pufoase de prin Palatul Parlamentului, cum (el considera că) era normal, a început să-și vâre toate neamurile pe unde a putut. I s-a înfundat, se pare, taman cu ”vără-su” Stănescu.
Zice ziarul mai sus numit că-n poarta Ministerului Agriculturii s-ar fi oprit un sol al finului ”Califului Pun Pepsi în Vinul de Bordeaux”. Solul lui Marian Mina cică fix în poarta unui secretar de stat s-a oprit cu misiunea de a-i găsi viitorului ginere al lui Bădălău, Marica, o slujbă-n minister de unde să mănânce și el o pâine amară dar cinstită. Și… cum nu i-a ieșit lui Bădălău pasența să-l înfigă la Tarom, se gândiră ei că s-ar mulțumi și cu funcția de șef al Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice din cadrul Direcției Agricole Giurgiu. Numai că, să vezi belea! S-a oprit totul tocmai în acceptul vicepremierului Paul Stănescu, Stănescu de la Olt, care a zis… ”Mai ho bă, nemâncaților! Funcțiile nu sunt saci de grâu să le ia Bădălău în spinare să fugă cu ele acasă să se mănânce și gura lui un… vin cu pepsi”. Nu, nu a zis asta ci doar presupun eu ca asta ar fi fost normal să zică. Treaba este că, reiese din Ziua, Stănescu a refuzat propunerea făcută de un secretar de stat care a primit rugămintea de la un emisar care a fot trimis de Mina care a fost rugat de Bădălău care a fost implorat de gineri-su.
Cum ar veni… fără să știe, Toma Caragiu era, în fapt, fanul lui Bădălău… ”N-ai pe cineva?”
”Vă spun de la început că n-am pe nimeni…nicăieri! Nici la telefoane, nici la instalații gaze, nici la OCL nici la UCFS, la nicio altă instituție, oricâte inițiale ar avea… n-am! N-AM! Domnul ”n-ai pe cineva?” a insistat să mă convingă că-i foarte bine să… ai pe cineva care să aibă, și el, pe cineva pe lângă altcineva…. undeva….. chiar din clipa-n care vii pe lume! Si după ce te naști trebuie să…. ai pe cineva care să ”te ia-n brațe”. Nu … ”mama”, nu… ”tata”… este bine și adjunct. Adjunct care să te ia-n… brațe și… hopa sus! Hopa sus, fără avizul Brațelor de Muncă. N-ai pe cineva… hopa prin concurs! Concursul se ține joi și postu-i ocupat de marți.” 

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *